Ljubitelji fotografije vabljeni v Novo mesto na "fotopub"!

Ljubitelji fotografije vabljeni v Novo mesto na "fotopub"! (foto: Fotopub) Fotopub
28. 7. 2015

Naslednji teden v ponedeljek, 3. avgusta, se v Novem mestu odpira druga edicija festivala sodobne fotografije "fotopub", ki je zrasel na ruševinah vsem dobro znanega Fotopuba, najbolj uspešnega slovenskega festivala za dokumentarno fotografijo in fotografske delavnice.

Ekipa trinajstih mladih fotografov organizira "fotopub" letos drugič, saj so odločeni ohranjati festivalsko tradicijo, pomagati in združevati svoje vrstnike ter s tem pomagati pri razvoju in pluralnosti slovenske umetniške kulture.

"fotopub" se tako v svoji novi preobleki osredotoča na mlade ustvarjalce iz področja sodobne fotografije, ki so na začetku svojih karier, odlično izobraženi, sposobni, nabiti z ustvarjalno energijo, vendar v Sloveniji to praviloma ostaja kot popolnoma neizkoriščen potencial.

Po uspešni prvi ediciji festivala so zato odločeni nadaljevati, saj menijo, da "fotopub" lahko postane ključen akter pri razvoju slovenske kot tudi mednarodne mladinske umetnosti.

Letos se bo v sklopu enotedenskega festivala zvrstilo šest skupinskih razstav triindvajsetih uveljajočih se domačih in tujih umetnikov, ki prihajajo iz Slovenije, Bolgarije, Brazilije, Švice, Nemčije, Hrvaške, Islandije, Italije, Nizozemske, Izraela, Velike britanije in Latvije.

Program festivala bo poleg razstav vključeval še novi fotografski knjižni sejem, glasbeni program s tirinajstimi izvajalci in portfolio review, ki bo v Novo mesto pripeljal enajst pomembnih akterjev (umetnikov, kuratorjev, urednikov in galeristov) na področju globalne sodobne fotografske umetniške scene.

Več informacij na: www.fotopub.com

Fotopub

Značke: fotopub

Priporočamo