Lucija Smolnik: Pustila službo in prestrašila moža

Uspešne dame so svoje zgodbe delile v knjigi in na okrogli mizi. (foto: Barbara Reya) Barbara Reya
26. 9. 2017

»Odločila sem se, pustila službo in s tem prestrašila tudi moža,« je o tem, kako je obrnila nov list v življenju, povedala Lucija Smolnik, avtorica nove knjige z naslovom Modrosti za razcvet življenja.

Nuša Derenda je s skladbo otvorila dogodek.
Lucija Smolnik ob podpisovanju svoje nove knjige.
Operna pevca Petra Turk Rupreht in njen soprog Sergej Rupreht sta zbrane goste navdušila s svojim nastopom.
Bernarda pravi, da je detektivsko delo težko in čustveno, zato je pomembno, da zgodb ne nosi s seboj domov.
Povabljeni so knjigo z veseljem prelistali takoj, ko so jo dobili v roke.
Za okusno kapljico na dogodku je poskrbela vinarka Sabina Horvat Goropevšek (desno), za Lucijino obleko pa Urša Drofenik (levo).
Podpisano knjigo je prejela tudi Vlasta Nussdorfer.

»Življenje te začne opominjati. Ko zboliš, se usedeš in si rečeš: 'Ali bom jamral ali kaj naredil?' Vprašala sem se, kaj lahko dam življenju in kaj lahko da življenje meni? Pomembno se je zavedati, da pri tem ne gre le zate, ampak tudi za tvoje bližnje, ki imajo korist od tvoje strasti in ustvarjanja,« še dodaja Lucija.

Predstavitve knjige je zaokrožila okrogla miza, v okviru katere so svoje življenjske zgodbe in zgodbe o uspehu delile še preostale gostje, med njimi  Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic, Irena Vide, direktorica Televizije Vaš kanal,  Aleksandra Križaj Dumić, direktorica Zobozdravstvene in estetske klinike Križaj, Alja Viryent Novak, oblikovalka čevljev, in Bernarda Škrabar, direktorica Detektivsko-varnostne agencije. Prav slednja je razkrila, da jo je naporno delo pripeljalo celo do izgorelosti.

»Sem deloholik in ciljno usmerjen človek. V hitrem tempu pa je nenadoma tudi v moje življenje prišla bolezen, nakar mi je zdravnica rekla, da je dovolj. Šele takrat sem ugotovila, da se tudi brez mene da. Svoj prednostni sistem sem zato od takrat naprej zastavila drugače,« pravi Bernarda.

V knjigi je je sicer razkritih 55 edinstvenih zgodb o kariernem uspehu in osebni rasti uspešnih žensk. Ne glede na njihove tudi marsikdaj težke preizkušnje pa je bilo toliko bolj sproščeno in navdihujoče vzdušje na dogodku, ki so ga popestrili še glasbeni gostje: operna pevca Petra Turk Rupreht s soprogom Sergejem Ruprehtom in pevka Nuša Derenda, ki bo v prihodnjem letu praznovala 20-obletnico svojega delovanja v Sloveniji. Ob tej priložnosti bo sodelovala tudi z direktorico Zlatarne Aura in Zlatarne Karat, sicer znano novomeško zlatarko Vladimiro Fink Pavlin, ki že zdaj skrbi za Nušin nakit, kakšno presenečenje pa bo pevka pripravila ob jubileju, pa za zdaj ostaja še skrivnost.