Luka Dončić dosegel največ točk in s kolegi do četrte zmage teličkov iz Dallasa

Luka Dončić dosegel največ točk in s kolegi do četrte zmage teličkov iz Dallasa (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
11. 11. 2018

 severno-ameriški profesionalni košarkarski ligi NBA sta v soboto na igrišče stopila oba slovenska zvezdnika. Uspešnejši je bil Luka Dončić, ki je z 22 točkami ponesel Dallas do domače zmage nad Oklahomo s 111:96. V ekipo Miamija se je po poškodbi kolena vrnil Goran Dragić, a pri porazu z Washingtonom ni dosegel točk.

Slovenski novinec v ligi je v 31 minutah bil en od petih članov Mavericks, ki so dosegli dvomestno število točk. Pri zmagi nad favoriziranim gostom iz Oklahome, za katere zaradi poškodbe sicer ni igral prvi zvezdnik Russell Westbrook, je Dončić znova prikazal tudi svojo vsestransko igro in v statistiko vpisal še šest skokov, osem asistenc in ukradeno žogo.

Moštvo iz Dallasa je tako ob osmih porazih zabeležilo četrto zmago v letošnji sezoni. V vodstvo so domačini prišli ob začetku druge četrtine in ga nato brez večjih težav držali do konca tekme. Dončić pa je bil še posebej učinkovit v tretji četrtini, ko je z devetimi točkami in petimi asistencami pomembno prispeval k temu, da so gostje ostali na varni razdalji.

V zadnjem delu četrtine je slovenski čudežni deček poskrbel tudi za skrb domačih navijačev, saj je ob trku z igralcem Oklakome Paulom Georgom obležal na tleh z bolečinami v kolenu. Izkazalo se je, da gre le za udarec, tako da se je Dončić v zadnji četrtini vrnil na parket. "Bilo je zastrašujoče. Nikoli si ne želiš videti enega svojih igralcev na tleh," je o dogodku po tekmi dejal trener Dallasa Rick Carlisle.

Carlisle je še pohvalil igro svojega moštva: "Fantje so se danes res borili do konca." Poleg Dončića je bil z 21 točkami v 21 minutah v napadu pri Dallasu razpoložen JJ Barrea. Za goste, ki so imeli ob odsotnosti Westrbooka in dobri obrambi domačih z manj kot 40 odstotkih zadetih metov iz igre težave v napadu, pa sta bila z 20 točkami najbolj učinkovita Paul George in Steven Adams.

V postavo vročice iz Miamija se je po dveh tekmah odsotnosti vrnil Dragić, ki pa pri porazu njegove ekipe s 110:116 ni bil razpoložen. V 21 minutah igre tako ni zadel niti enega od sedmih poskusov na koš, vknjižil je le dva skoka in tri asistence, njegova predstava pa je sprožila vprašanja novinarjev o tem, ali je popolnoma nared za igro.

Trener Miamija Erik Spoelstra je po tekmi pojasnil, da si slovenskega branilca želi počasi vključiti nazaj v igro in da še ne ve, kakšno je zdravstveno stanje 32-letnega Ljubljančana po tekmi. "Nisem ga še vprašal, kako se počuti, želel sem mu nameniti nekaj minut in zagotoviti napredek pri sanaciji poškodbe," je pojasnil Spoelstra.

Tekmo je v zadnji četrtini v prid gostom obrnil John Wall, ki je dosegel 28 točk in devet asistenc. Dwight Howard je za goste zabeležil 16 skokov, najučinkovitejši pri domačinih pa je bil s 24 točkami Josh Richardson. 

Predstave Luke Dončića nenehno večajo njegovo priljubljenost, kar kaže tudi video Slovenska rapsodija. 

Priporočamo