Luka Dončić je postal šesti najstnik v zgodovini NBA, ki je nanizal več kot tisoč košev

Luka Dončić je postal šesti najstnik v zgodovini NBA, ki je nanizal več kot tisoč košev (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
3. 2. 2019

Luka Dončić je z izenačenim rekordom kariere, 35 točk, v severnoameriški košarkarski ligi NBA vodil Dallas Mavericks do zmage v gosteh nad Cleveland Cavaliers. Za slavje s 111:98 je dosegel še 11 skokov in šest podaj. Postal je šesti igralec po letu 2000, ki je več kot 1000 košev v ligi dosegel pred izpolnjenim dvajsetim letom.

"Počutim se izvrstno. V drugem polčasu nisem bil najboljši, toda prišli smo do zmage in le to na koncu šteje," je dejal Dončić, ki so ga Cleveland pozdravili številni slovenski izseljenci s slovenskimi trobojnicami.

Dončić, 20 let bo star 28. februarja, je že v prvi četrtini zadel 18 točk, ko se je že pridružil LeBronu Jamesu, Kevinu Durantu, Carmelu Anthonyju, Devinu Bookerju in Dwightu Howardu, ki so prek tisoč točk dosegli pred dvajsetim rojstnim dnevom.

Slovenska senzacija lige je že ob polčasu prišla do meje 28 točk. Novinec v ligi je imel ob polčasu skoraj toliko točk kot vsi člani prve peterke gostiteljev skupaj (30), Mavericks pa v več kot šestih minutah zadnjega dela prvega polčasa niso zadeli iz igre.

Trener Dallasa Rick Carlisle je imel po nedavnih zamenjavah igralcev, ko je med drugim Kristaps Porzingis prišel iz New Yorka, tokrat na klopi le devet igralcev v tekmovalni opravi, med njimi je bil najbolj razpoložen Dončić, ki je v četrtek izpustil tekmo z Detroitom zaradi poškodovanega levega gležnja. 

Priporočamo