Luka Dončić navdušil, v Los Angelesu pretep

Luka Dončić navdušil, v Los Angelesu pretep (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
21. 10. 2018

Igralci Dallas Mavericks so v severnoameriški košarkarski ligi doma s 140:136 premagali Minnesoto Timberwolves, na prvi tekmi v domači dvorani pa je gledalce navduši slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je bil s 26 točkami najboljši strelec zmagovalnega moštva. Ekipa Miami Heat je izgubila s Charlotte Hornets s 112:113, Goran Dragič pa je zadel 20 točk.

Dončić je v 36 minutah za 26 točk zadel štiri trojke, imel je še šest skokov, tri podaje, dve ukradeni žogi in blokado. Poleg njega se je izkazal še drugi najstnik v domači vrsti Dennis Smith Jr. ter dosegel 19 točk, šest podaj in tri skoke. 

Tekmo  med Los Angeles Lakers in Houstonom pa je zaznamoval pretep, ki so ga zakuhali Brandon Ingram, Chris Paul in Rajon Rondo. Po prekršku Ingrama nad Jamesom Hardnom je igralec jezernikov zvezdnika nepotrebno odrinil, Paul in Rondo sta nato najprej besedno obračunavala, zatem pa so zapele še pesti.
Paul je Rondoju poskušal zariti prst v oči, ta je odgovoril z udarcem, spet se je vmešal še Ingram in prišlo je do splošnega kaosa. Soigralci so razgrete košarkarje poskušali miriti, najbolj aktiven pri tem je bil novinec v vrstah Los Angelesa LeBron James.

Vsi trije "petelini" so si prislužili izključitev, zagotovo pa jih čaka še kakšna hujša kazen. 

Priporočamo