Luka Dončić osvaja ameriška srca: dobil je tudi svojo pesem in Hallelujah je postala Halleluka

Luka Dončić osvaja ameriška srca: dobil je tudi svojo pesem in Hallelujah je postala Halleluka (foto: profimedia) profimedia
29. 11. 2018

Slovenska košarkarska najstniška senzacija Luka Dončić nadaljuje z odličnimi predstavami onstran Atlantika. Devetnajstletnik je v severnoameriški ligi NBA navdušil z 20 točkami in sedmimi podajami za prepričljivo zmago Dallas Mavericks v teksaškem derbiju pri Houston Rockets s 128:108. 

Dončić in druščina so zasenčili rakete na čelu z zvezdnikom in najboljšim strelcem lige NBA Jamesom Hardnom, ki je teksaški obračun končal s prvim statističnim trojnim dvojčkom v sezoni, 25 točkam, 17 asistencam je dodal še 11 skokov in šest ukradenih žog, a je prevladala kolektivna igra Dallasa. 

Vsi igralci začetne peterke Mavericks so prispevali dvomestno število točk. Ob tem je veteran Devin Harris dosegel enko število točk kot Dončić. Luka, ki je pred odhodom v Houston zaradi viroze izpustil trening, je na parketu preživel 24 minut in znova poskrbel za potezo večera, ko je v izdihljajih prvega polčasa zadel trojko s skoraj polovice igrišča ter prehitel sireno za 18 točk prednosti Dallasa (74:56). 

"Res dobro. Proti Houstonu v zadnjih nekaj letih nismo bili pretirano uspešni. Prav tako nismo bili prav dobri na gostovanjih v novi sezoni, zato je zmaga zelo dobrodošla, prav tako je dobro, kako smo igrali," je dejal Harris.

Navdušenje nad Dončićevo igro je tako veliko, da je že po po dobrem mesecu nastopanja v NBA, dobil svojo pesem. Legendarna pesem Leonarda Coena Hallelujah je dobila novo priredbo in se spremenila v Halleluko. 

Priporočamo