Luka Jezeršek nesebično in srčno priskočil na pomoč, ko so v času dopustov »ostali« brez kuharja

Luka Jezeršek nesebično in srčno priskočil na pomoč, ko so v času dopustov »ostali« brez kuharja (foto: Pod strehco Press) Pod strehco Press
28. 7. 2017

Po samo dobrem mesecu dni, od kar je Luka Jezeršek obiskal ljudsko kuhinjo Pod strehco v Ljubljani in goste razvajal s svojim prepoznavnim šmornom, se je Luka vrnil nazaj na mesto »zločina«.

  

Če je bil prvi obisk bolj »poslovne« narave, tako on kot Zavod Pod strehco se namreč močno zavzemata za preudarno in racionalno ravnanje s hrano, za čim manj odpadne hrane v gostinstvu in gospodinjstvih, pa je bil ta obisk popolnoma v lastni režiji. Plod prijateljskih vezi, ki so se stkale ob prvem obisku, ko so Luka prostovoljci in gostje enostavno prevzeli s svojo energijo in srčnostjo. Zato eni ne drugi tega obiska niso obešali na veliki zvon. Glavni povod delavnega obiska je bil, da so v ljudski kuhinji v času dopustov ostali brez svojega kuharja. In da bi delo potekalo nemoteno, gostje pa ne bi bili prikrajšani, se je povabilu na pomoč odzval sam Luka Jezeršek, ki je kljub obilici dela, ki ga sam ima in dejstvu, da je poletje za gostinske delavce top sezona, prišel in srčno daroval en dan v dober namen. To enostavno še moram narediti predno odidem na dopust, drugače mi ne bo dalo miru, je odgovoril na vprašanje, kako to, da se je odzval klicu na pomoč. Tokrat je pripravil odlične polnjene paprike, brez katerih poleti pač ne gre, ter piščančje meso z zelenjavo. Odveč je seveda omenjati, da je vse pošlo še pred zaprtjem. Paprike so šle v slast.

S tem plemenitim dejanjem je dokazal, da ni le vrhunski kuharski strokovnjak oz. mojster, temveč tudi človek širokega in odprtega srca. V Zavodu Pod strehco so mu neizmerno hvaležni, saj se zavedajo, da »žrtev« ni bila mala. Le koliko (tako priznanih) kuharjev premore tako srčnost? Popolnoma nesebično darovati en dan, svojo energijo in čas v dober namen, za drugega. V Zavodu so prepričani, da se bo to dobro delo nedvomno povrnilo, saj verjamejo v pravilo dobro z dobrim, ki ga pri svoje delu dnevno občutijo na lastni koži. Ko torej naslednjič ne boste vedeli, kam in kaj, ko boste morda imeli višek časa ali pa tudi ne, se za hip ustavite in pomislite, kaj lahko sami naredimo za lepši in boljši jutri.

Priporočamo