Lusterdam bodo prvenec 'Lepo mi godrnjaš' predstavili v Činčinu-u!

Lusterdam bodo prvenec 'Lepo mi godrnjaš' predstavili v Činčinu-u! (foto: Lusterdam Press) Lusterdam Press
25. 9. 2018

Lusterdam so izdali prvenec, ki so ga poimenovali po svoji prvi skladbi 'Lepo mi godrnjaš'. Poleg albuma v svet pošiljajo tudi nov single 'Mesec', tankočutno balado o srce parajočem koncu ljubezni, za katero so (sami) posneli tudi videospot.

Album 'Lepo mi godrnjaš' je nastajal in zorel mnogo let in čakal, da ugleda luč sveta. Avtor večine skladb na albumu je Hieronim Vilar, ki je Lusterdam spustil v svojo polno klet glasbenih spominov. Med njimi so izbrali 10 favoritk, ki so jih skupaj izpilili do potankosti - bodisi dodali harmoniko, žvižganje, poudarili bas linije, prepletli dve kitari ali skladbi nadeli country preobleko. Skladbe 'Lepo mi godrnjaš', 'Moram', 'Mesec', 'S kolesom sem prišel', 'Bele miši', 'Dan', 'Sonce', 'Amerika', 'Brki' in 'Modro je nebo' so tako dobile svojo končno podobo, ki se giba med zasanjanim post-rockom in kitarskim popom, z občasnimi izleti v country in grunge. Za produkcijo albuma so Lusterdam večinoma poskrbeli sami (Hieronim Vilar in Mirko Medved), pri snemanju pa so sodelovali s priznanimi in uveljavljenimi producenti kot so Peter Penko (Laibach, Siddharta, Torul, TerraFolk), Drago Popović (Mi2, Hamo & Tribute 2 Love, Zgrešeni Primeru) in Anej Kočevar (Lačni Franc, Adam, Anavrin, Gušti ...).

Lusterdam bodo svoj prvenec 'Lepo mi godrnjaš' v živo predstavili v sredo, 10. oktobra, v ČINČIN-u v Ljubljani.

V videospotu 'Mesec' blesti Domen Valič z upodobitvijo morilca

Skladba, ki jo v svet kot tretji single pošiljajo Lusterdam je balada 'Mesec', ljubezenska pesem o trpljenju, ki ga lahko prinese samo konec zveze. Videospot so Lusterdam posneli sami – za koncept, zasnovo in režijo je poskrbel kar Hieronim Vilar. Video izdelek je poln simbolike; Domen Valič v njem uprizarja morilca, zgodbo spota pa lahko gledamo tudi v prenesenem pomenu: »Videospot oz. skoraj kratki film na simbolični ravni prikazuje konec odnosa – kako simbolično ubiješ kar si imel rad, pokoplješ in se posloviš,« o spotu pravi Hieronim. Domnu Valiču so za videospot nadeli brado, sam pa je pripravil vrhunsko paleto čustev, ki jih lahko čutimo ob koncu zveze – od žalosti do jeze, obžalovanja, negotovosti, obupa, dvoma do apatije.

Na kratko o Lusterdam

Lusterdam so band, ki ga sestavljajo sami filmarji: gonilna sila Hieronim Vilar (vokal, kitara), Mirko Medved (kitara), Jure Volgemut (bobni) in Ven Jemeršič (bas). Poznajo se že leta in že dolgo prijateljujejo, saj skupaj delajo v video industriji (filmi, oglasi, tv oddaje ...). Ker se vsi ukvarjajo tudi z glasbo je bila pravzaprav logična posledica njihovih druženj skupen band. Lusterdam so začeli počasi, z nekaj koncerti, na katerih so videli in slišali, da njihove skladbe in glasbene ideje delujejo tudi na odru pred občinstvom. V letošnjem letu so nato nase resno opozorili najprej z naslovno skladbo albuma 'Lepo mi godrnjaš' in pred poletjem še s singlom 'Moram'. So šele na začetku svoje poti, a so z glasbo, ki jo ustvarjajo, prepričali že mnoge.

Potopite se v zasanjan svet romantike, prisluhnite Lusterdam.