Magični dobrodelni koncert Dan za rock

Magični dobrodelni koncert Dan za rock (foto: Dan za rock Press) Dan za rock Press
10. 6. 2019

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je v soboto, 8. junija, ob 20-letnici programa POMEŽIK SONCU®, odmeval dobrodelni koncert – DAN ZA ROCK.

Zvezda večera je bil pevski zbor Rock mulčki, ki je združil moči s svojimi vzorniki iz sveta glasbe in osvojil koncertne odre skupaj z - Vlado Kreslin, Grega Skočir (Big Foot Mama), Hamo (Tribute 2 Love), Tina Marinšek, Čedahuči, Rudi Bučar, Fed horses in Sara Lamprečnik. Rock mulčki so nastopili s svojim bendom - Rok Hozjan, Tilen Stepišnik, Damir Pavlič in Urban Grabenšek, pridružili pa so je jim tudi otroci iz Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana in New Jersey mamice. Zveneča imena slovenske pop in rock glasbe s pevsko spremljavo Rock mulčkov so dokazano porok za dobro glasbo, vrhunsko energijo, navdušeno občinstvo in iskreno dobrosrčnost.

Bliža se konec šolskega leta in počitnice že trkajo na vrata. Vsi mi smo bili otroci in vsi mi smo se veselili počitnic, morja, nepozabnih dogodivščin … Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) se zavedajo, da so mnoge družine v stiski, ker otrokom dragocenih počitnic žal ne morejo omogočiti, zato so se odločili ponoviti lanskoletni dobrodelni koncert, ker želijo na stiske družin opozoriti čim več ljudi in čim večjemu številu otrok tudi pomagati.

V dopoldanskem času so tako na Kongresnem trgu skupaj z Zavodom za letovanje in rekreacijo otrok – ZLRO, Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Vič Rudnik, podjetjem Lidl Slovenija (generalni sponzor dogodka Dan za rock) in podjetjem Lek (sponzor programa Pomežik soncu®), pripravili številne delavnice, gledališke predstave, pevske nastope in druge animacije za najmlajše. V večernem delu pa je zborovodja Rock mulčkov in ravnatelj Osnovne šole Nove Jarše, Emir Jušič, tako kot lansko leto, izpeljal čudovit in ganljiv koncert, ki nas je vse zelo prevzel. Na odru smo prisluhnili tudi himni ZPMS – Eno srce, ki jo je z zborčkom zapela Lana Eror, nekdanja učenka OŠ Nove Jarše. Ob zaključku koncerta je vse zbrane nagovorila tudi ga. Darja Groznik, predsednica ZPMS, pridružila se ji je še ga. Tina Cipot, vodja oddelka Korporativnega komuniciranja v Lidlu Slovenija in ZPMS izročila simbolični ček za brezplačno letovanje otrok s posebnimi potrebami in za njihove spremljevalce, za 229 dni.

Korenine humanitarnega programa POMEŽIK SONCU® segajo v leto 1999, zato letos obeležuje že 20 let delovanja. Na ZPMS smo v vseh teh letih zbrali več kot dva milijona evrov in na letovanje peljali več kot 10.000 otrok popolnoma brezplačno. V Sloveniji namreč še vedno živi kar 49.000 otrok pod pragom revščine. In prav ti otroci imajo na organiziranih počitnicah ustrezno oskrbo, mnogo spodbud za raznorazne aktivnosti, ustvarjalnost in gradnjo svoje pozitivne samopodobe.

Tako še vedno pozivajo vse, da pošljejo SMS s ključno besedo POMEZIK5 na 1919 in prispevajo 5 EUR ali pokličejo na 090 93 30 93 in prispevajo 1,25€ za letovanja otrok iz socialno ogroženih družin.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri