Maja Keuc - Amaya in njen novi EP album Fairytales!

29. 5. 2017
Deli

Amaya (Maja Keuc), ki že nekaj časa živi Stockholmu, kjer je lani z odliko zaključila študij glasbe, je sedaj končno izdala tudi svoj prvi internacionalni mini album pod imenom 'Fairytales'.

O ustvarjanju albuma nam je Maja povedala: "Ta EP sem ustvarila s producentom / instrumentalistom / skladateljem Orphée Noahom, ki ga kličem kar 'glasbeni čarovnik'. Od nekdaj sem ga občudovala in do njega gojila veliko spoštovanje in preden sem si ga upala vprašati za sodelovanje, sta minili dve leti. Ko je privolil, se je zame začelo eno izmed najlepših glasbenih potovanj. Ta leta v tujini so mi končno dala čas in možnosti, da sem se lahko kot glasbenica razvijala in raziskovala daleč od oči javnosti ter da sem lahko potiskala omejitve glasbe do najglobljih soban moje domišljije. Zagotovo so to bila najtežja in hkrati najdragocenejša leta v mojem življenju, in to na vseh področjih. Refleksija tega je tudi moja nova glasba. Vsaka pesem nosi osebno zgodbo, kar nekaj pa je tudi humorja, s katerim se v težkih časih ponavadi spopadam s svojo bolečino. Na albumu je šest pesmi, ki vsebujejo elemente soul/rnb/hiphop/pop/jazz glasbe! Končno sem napisala celó skladbo o ljubezni do čokolade!"

EP Fairytales lahko dobite na iTunes, Spotify in SoundCloud glasbenih kanalih.

Prva skladba z albuma ima naslov 'Chase me'. Maja opisuje svoje besedilo takole: "V tej pesmi izpostavljam Majo v meni, ki mi ni pustila, da bi bila srečna, zadovoljna in si kadarkoli priznala, da je kaj dosegla. Tista, ki bi morala biti boljša, lepša, takšna in drugačna. Na koncu sem spoznala, da je to le glas v moji glavi, ki ni resničen in da sem se zaradi njega oddaljila od same sebe, sedaj pa iščem pot nazaj k samoljubezni."

Maja nam je zaupala tudi to, kaj se ji je dogajalo vsa ta leta: "Ko sem odšla študirati glasbo v tujini z željo, da se lahko še precej razvijem kot glasbenica ter najdem trg, ki je strpnejši do več stilov glasbe, je sledilo eno izmed najtežjih in najlepših obdobij v mojem življenju. Najprej selitev v Rotterdam, nato v Stockholm. Dvakrat nova kultura, nov jezik, novo socialno življenje, veliko osamljenosti, veliko trdega dela in dokazovanja v glasbenem svetu. Večinoma sem bila obkrožena z glasbenimi genialci, ki so bili del družbe mojega fanta in študija jazz glasbe. Vse to je vplivalo na moja nova merila v glasb i... Vseeno prihajam iz Svečine pri Kungoti ;). Hote ali nehote sem si postavila zelo visoka kriterije kaj moram doseči in se mnogokrat do sebe obnašala precej kruto in neprizanesljivo."

Glede na rezultate, ki jih prinaša, je očitno našla samo sebe in glasbeni izraz, ki jo osrečuje, priznanj za uspešno glasbeno ustvarjanje pa ji ne manjka.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik