Dogodki Promocijsko sporočilo

MAJA V KINU (ROCKETMAN): biografska drama o življenju Eltona Johna

23. 5. 2019
Deli
MAJA V KINU (ROCKETMAN): biografska drama o življenju Eltona Johna

Konec maja na velika platna prihaja biografska drama, ki opisuje življenje angleškega pevca, pianista in skladatelja Eltona Johna. Priljubljenega glasbenika bo upodobil igralec Taron Egerton.

Glasbeni biografski film, ki opisuje začetke glasbene kariere in spremlja Eltona Johna do svetovno znanega zvezdnika, je režiral Dexter Fletcher, scenarij pa napisal Lee Hall.

Elton John, ki je nad Egertonovim petjem naravnost navdušen, pri filmu sodeluje kot izvršni producent, njegov mož David Furnish pa kot producent. V drami igrajo še Jamie Bell, Richard Madden in Bryce Dallas Howard.

Biografska drama ROCKETMAN v naše kinematografe prihaja 30. MAJA 2019.

O zgodbi

Rocketman je epska glasbena fantazija o neverjetni človeški zgodbi o preboju glasbenika Eltona Johna na sam vrh. Film sledi fantastični poti preobrazbe iz sramežljivega in talentiranega pianista Reginalda Dwighta v svetovno zvezdo Eltona Johna. Glasbenika je upodobil Taron Egerton, ki bo v filmu zaigral njegove najbolj priljubljene uspešnice, biografska drama pa bo opisovala zgodbo, kako je mali mestni fant postal ena najbolj ikoničnih osebnosti v pop kulturi.

Nad izbiro igralca Tarona Egertona so navdušeni prav vsi. “Elton je povedal, da še nikoli ni nikogar slišal tako dobro peti njegove pesmi, kot jih poje Taron,” je povedal glasbeni producent Giles Martin. “Taron v filmu resnično poje in je zelo prepričljiv,” pa pravi režiser Dexter Fletcher.

Angleški glasbenik Elton John je vrsto let skupaj ustvarjal in sodeloval s priznanim tekstopiscem, pesnikom in pevcem Berniejem Taupinom (v filmu ga upodobi Jamie Bell). Skupaj sta sodelovala pri več kot tridesetih albumih, Taupin pa je zanj napisal večino pesmi. V drami se predstavijo tudi Eltonov prvi manager John Reid (zaigra ga Richard Madden), Bryce Dallas Howard pa bo zaigrala Eltonovo mati Sheilo Farebrother. Gre za neolepšano rock 'n' roll glasbeno fantazijo.