Majhne laži - serija, o kateri se bo to pomlad še veliko govorilo!

Majhne laži - serija, o kateri se bo to pomlad še veliko govorilo! (foto: HBO) HBO
18. 2. 2017 | Promocijsko sporočilo

Nicole Kidman, Reese Witherspoon in Shailene Woodley je le del obetavne zvezdniške zasedbe, ki je zaigrala v novi HBO seriji Majhne laži (Big Little Lies). Prvi del serije, ki temelji na istoimenski knjižni uspešnici avstralske pisateljice Liane Moriarty, vas bo pred male ekrane najprej prikovala že 20. februarja in vas na trnjih nato držala vse do naslednjega ponedeljka.

Zgodba je postavljena v tiho in na videz idilično obmorsko mestece Monterey v Kaliforniji, kjer živijo lepe mame in uspešni možje, ki imajo ljubke otroke in dih jemajoče domove. Vendar pa ni vse tako lepo, kot se sprva zdi. Nasprotno.

Serija Majhne laži vam po vsej verjetnosti ne bo zagotovila mirnega in pokojnega spanca, zna pa v vas prebuditi pozitivni nemir in željo po še, obljubljalo pri HBO.

Laži, zloba in umor!

V sedemdelni dramski zgodbi o treh mamicah prvošolcev iz severne Kalifornije, katerih navidez idealno življenje iztiri do skrajne točke, kjer bi lahko prišlo do umora na šolski prireditvi, igrajo Reese Witherspoon, Nicole Kidman in Shailene Woodley. Žrtev in storilec sta neznana, a kaže, da so zločin povzročili tekmovalnost in uničevalni odnosi med osrednjimi ženskimi liki.

Madeline (Reese Witherspoon) je nekooperativna, brez dlake na jeziku in rada drži zamero. Vse si zapomni in nikogar ne pozabi. Celeste je njena najboljša prijateljica. Ima hči, kateri zameri, da ima lep odnos z novo ženo bivšega moža Bonnie.

Celeste (Nicole Kidman) pa je zelo lepa in bogata ženska. Zdi se da ima vse, v resnici pa v sebi drži temno skrivnost in je zelo nesrečna, četudi je mama dvojčkoma, Maxu in Joshu. Njen zakon z bogatim možem Perryjem, še zdaleč ni tako idiličen kot se zdi na prvi pogled.

In nenazadnje je tu tudi Jane (Shailene Woodley), ki je nova v mestu. Je mama samohranilka, ki je stara 24 let. V Monterey se priseli zaradi želje po boljšem življenju. Njen sin Ziggy obiskuje šolo skupaj z otroki Madeline in Celeste.

Serija skozi umor in skrivnosti raziskuje družbeni mit popolnosti in nasprotij, ki se skrivajo pod idealizirano zunanjostjo zakona, spolnega življenja, starševstva in prijateljstva.

Izjemna zvezdniška zasedba!

Da serija veliko obeta, govori tudi podatek, da so z njo povezana sama velika imena.

Zgodba je nastala izpod peresa priznane avtorice večih prodajnih uspešnic, scenarij je napisal večkratni dobitnik emijev David E. Kelley, serijo pa je režiral Jean-Marc Vallee, ki se lahko pohvali z nominacijo za oskarja. Enako izjemna je tudi igralska zasedba v seriji. Reese Witherspoon je dobitnica oskarja, zlatega globusa in nagrad Ceha filmskih igralcev, Nicole Kidman je že prejela zlati globus, emija in bila nominirana za nagrado Ceha filmskih igralcev, Laura Dern pa se lahko pohvali z zlatim globusom, nominacijo za oskarja in več nominacij za emija.

premiera

PREMIERA: 20. FEBRUARJA OB 20.00 H, EKSKLUZIVNO NA HBO-JU OD JUTRANJIH UR DOSTOPNO PREKO STORITVE HBO GO!