Mali junaki in Desa Muck z novo personalizirano otroško knjigo!

9. 11. 2015
Deli
Desa Muck in Žiga X Gombač, dva od ustvarjalcev zgodb za Male junake s svojima knjigicama

Desa Muck, priljubljena pisateljica otroških in mladinskih del je danes v Ljubljani predstavila svojo novo knjigo za najmlajše »Skrivnost Božičkove kape«.

Desa Muck s svojo novo personalizirano otroško knjigo »Desa in Skrivnost Božičkove kape«
Desa Muck pri prebiranju knjige Skrivnost Božičkove kape najmlajšim
Otroci so aktivno sodelovali pri branju knjige Skrivnost Božičkove kape
Naslovnica knjige »Skrivnost Božičkove kape«
Notranje ilustracije iz knjige

Knjiga je nastala v okviru unikatnih personaliziranih otroških knjig Mali junaki, kjer vaš otrok zaseda glavno vlogo, tako v besedilu zgodbe, kot tudi v vseh izjemnih ilustracijah. Priznana pisateljica se je pridružila ekipi ustvarjalcev knjig Mali junaki, ki združuje priznane slovenske pisce otroških zgodbic in pravljic ter izjemne slovenske ilustratorje, med katerimi so tudi Feri Lainšček, Žiga X Gombač, Marko Renko, Matjaž Dekleva, Nina Vodopivec, Uroš Hrovat, itd.

Desa Muck je na dogodku v Čolnarni Park Tivoli najmlajšim prebrala svojo novo zgodbo »Skrivnost Božičkove kape«, otroci pa so ob tem pustili domišljiji prosto pot, ustvarjali, se igrali in postali glavni junaki omenjene božične knjige – Leon je tako postal glavni junak v svoji novi knjigi »Leon in Skrivnost Božičkove kape«, pa tudi Nia, Jure, Zoja in ostali. Mali junaki so namreč unikatne personalizirane knjige, kjer ima glavno vlogo vaš otrok. Obenem pa vse knjige v zbirki Mali junaki spodbujajo to, da otroci berejo skupaj s starši in prek dialoga ob knjigi razvijajo nadaljnje razmišljanje, zato so tudi priljubljeno darilo za rojstni dan malčkov, nova zgodba pa bo zaradi praznične vsebine vsekakor odlično božično darilo za male junake.

Mali junaki - unikatne, personalizirane slovenske otroške knjige, v katerih ima glavno vlogo vaš otrok:

  • tako v besedilu zgodbe (izbirate lahko med 8 različnimi zgodbicami priznanih slovenskih piscev) in osebnem posvetilu na začetku knjige,
  • kot v vseh izjemnih ilustracijah slovenskih ilustratorjev (personalizira in določi se spol in ime junaka, barvo in obliko las ter barvo oči, morebitne pegice in očala).

Desa Muck je na dogodku povedala: »Otroci so bitja z brezmejno domišljijo in radi nastopajo v zgodbah kot glavni junaki. S knjigico »Skrivnost Božičkove kape« želim otrokom za prihajajoče praznične dni predati nekaj resnično posebnega in v njih vzbuditi čut, da so edinstveni in ljubljeni.«

O knjigi »Skrivnost Božičkove kape«

Knjiga »Skrivnost Božičkove kape« govori o otroku, ki na predbožični dan v omari najde Božičkovo kapo in razočarano ugotovi, da Božiček ne obstaja ter da so starši tisti »Božiček«. Žalostno se skrije za jelko, da zaloti svoje starše pri delu, nato pa se razveseli, ko pride čisto pravi Božiček. Ta otroku pove, da mora ohraniti to »tisoč let staro skrivnost« zase ter nikomur povedati, da ga je videl, saj bo le tako lahko še naprej v miru obdaroval pridne otroke po vsem svetu.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik