Mali junaki skupaj s Tabuji in kopico znanih obrazov predstavili prav posebno otroško knjigo

Mali junaki skupaj s Tabuji in kopico znanih obrazov predstavili prav posebno otroško knjigo (foto: Mali junaki Press) Mali junaki Press
12. 4. 2017

Preteklo nedeljo, 9. aprila, je založba Mali junaki v Ljubljani predstavila otroško knjigo, kot je na našem planet še ni bilo. Gre namreč za knjigo, ki jo vsak starš sestavi sam, saj v njej določi spol in ime otroka, ime in izgled mamice ter sam iz kopice zgodb izbere tistih 10, ki jih želi vključiti v knjigo. Predstavitev knjige so popestrili Tabujevci z "unplugged" nastopom in kopica znanih obrazov s svojimi malčki.

Iztok Melanšek, avtor knjige in hkrati najlepših besedil skupine Tabu: »Ta nedelja je bila zame res fantastična v vseh pogledih in vsekakor nepozabna. Natančno enkrat v življenju se namreč zgodi, da izdaš svojo prvo knjigo. Obisk in odziv ljudi je bil čudovit, otroci so bili nasmejani, pa še vreme je bilo kot iz pravljice. Odlična popotnica knjigi v široki svet, bon voyage!«

Knjiga je premierno izšla v Sloveniji, že maja pa bo izšla tudi na nemško govorečem tržišču, kmalu za tem pa tudi v Italiji.

Polona Požgan, ki avtorja Iztoka Melanška pozna že več kot 12 let, dobro ve, da ima Iztok izjemen občutek za besede, dodaja pa, da je s to knjigo vendarle presenetil tudi tiste, ki ga zelo dobro poznajo. Po njenem mnenju je odlično ubesedil prav tisto, o čemer mame razmišljajo, predvsem zgodaj zjutraj, takrat ko vsi še spijo ali zvečer, ko zadnje ležejo v posteljo.

Novi knjigici sta svojima Brini in Boru podarila tudi Grega Skočir, pevec skupine Big foot mama in njegova partnerka Polona Kalan. Grega pravi, da otrokom pogosto bere pravljice, saj imajo doma veliko knjig. S partnerko Polono namreč že od majhnega navajata svoje otroke na to, da knjig ni nikoli preveč. Polona pa dodaja: "Nad knjigico smo navdušeni in sploh nad samo idejo o tem, da se naši otroci prelevijo v glavne junake. Všeč mi je besedilo, ki je napisano v rimah in ilustracije so izjemne. Poučno in zabavno, saj skozi zgodbo spoznajo kopico zanimivih poklicev. Odlično darilo!"

Aleš Uranjek, legendarni glasbenik in glasbeni manager pa pravi: "Dogodek je bil krasen. Super prizorišče. Srečali smo veliko prijateljev in predvsem najmlajša Ava se je zelo zabavala. Knjigo pa že veselo beremo pred spanjem. Ava pa si najbolj želi postati baletka. Navdušena je tudi nad darilno škatlo, ki je hkrati družabna igra in jo zelo radi igramo skupaj."

Knjigica je že na voljo vsem!

Naslov nove edinstvene knjige, ki je premierno izšla v Sloveniji na prvi pomladni dan, je Ko bo Jakob velik za fantke in Ko bo Julija velika za punčke. Knjiga je tako že na voljo vsem mamicam in malčkom na www.malijunaki.si.

Mali junaki knjiga

Priporočamo