Mali koraki za velik cilj: Teklo se bo že sedmo leto zapored!

Mali koraki za velik cilj: Teklo se bo že sedmo leto zapored! (foto: Pop tv) Pop tv
4. 10. 2017

Tradicionalna akcija Mali koraki ZA VELIK cilj bo letos potekala od 11. do 13. oktobra 2017. Denar bodo zbirali za Hišo zavetja Palčica, kamor pridejo otroci do šestega leta starosti, ki so v domačem okolju ogroženi.

Letos mineva pravljičnih sedem let, odkar je Kanal A s pobudnikom Janom Goljo aktiviral športne navdušence PRO PLUS in z njimi pretekel Slovenijo v akciji Mali koraki za VELIK CILJ.

Akcija je iz leta v leto rasla, osrečevala srca najšibkejših in prerasla v najpomembnejši družbeno koristni projekt medijske hiše PRO PLUS. S tem pa je zrasla tudi ekipa ustvarjalcev projekta in tako so gonilna sila Malih korakov voditeljica oddaje Svet na Kanalu A Nuša Lesar, novinarki Urša Trebušak in Živa Ivačič ter kolegica iz oddaje 24UR, novinarka Ana Marija Krese.

Letos bodo denar zbirali za Hišo zavetja Palčica, ki skrbi za varno zavetje naših najmlajših. V njej bivajo otroci do šestega leta, ki so v domačem okolju ogroženi ali žrtve zlorab. Vodja kriznega centra Palčica Manuela Ham je akcijo pospremila z besedami: »Ker so otroci naša prihodnost, se mi zdi prav, da poskrbimo za njihovo varno prihodnost že danes.« V informativnih oddajah Svet na Kanalu A in 24UR se bodo dotaknili problematike ogroženih otrok ter predstavili, kako krhki so v najtežjih trenutkih in zanje zbirali denar za svetlejšo prihodnost.

Svoje doživljanje Hiše zavetja Palčica pa je delila tudi voditeljica oddaje Svet Nuša Lesar: »Ob mojem prvem obisku Palčiče sta bila tam dva otroka. Dober mesec star novorojenček, ki mu je bila droga položena v zibelko. Rodil se je težki odvisnici od drog in njegovo življenje je pravo mučenje, ki ga je komaj preživlja. Krčevit jok, ki je posledica abstinenčne krize, ti reže v srce. Njegovo drobno telesce se je tako treslo, da ga takoj ločiš od zdravih novorojenčkov, ki imajo običajne krče. Drugi fantek, star štiri leta, je ravno spoznal svoje rejnike. Vesel je, smeji se, in ko mu povem, da ga odslej čaka lepše življenje, me samo upajoče gleda. Oba upava, da imam prav. Ti otroci niso krivi, da so se rodili ljudem, ki zanje ne znajo ali ne želijo poskrbeti. Ti otroci si tako kot vsi ostali zaslužijo priložnost za normalno otroštvo. Ti otroci morajo imeti normalno otroštvo, če želimo, da ne bodo ponavljali napak svojih staršev, ampak odrasli v zdrave, odgovorne in ljubeče odrasle.«

TRASA TEKA:

Sreda, 11. oktober

  • Slap Savica – Bled – Podnart – Naklo – Kranj; 63 km

Četrtek, 12. oktober

  • Slap Rinka – Luče – Mozirje – Žalec – Celje; 75 km

Petek, 13. oktober

  • Grosuplje – Krka – Žužemberk – Dolenjske Toplice – Novo mesto – Otočec; 63 km

Novice o dobrodelnem projektu Mali koraki ZA VELIK CILJ boste lahko prebirali na čisto sveži spletni strani informativne oddaje Svet na Kanalu A. Urednik oddaje in portala Gregor Trebušak jo je v svet poslal z besedami: »To ni le nova spletna stran z dnevnimi novicami, to je spletna stran, ki bo polna zgodb. Takšnih, ki so del našega in vašega sveta. Skrbeli bomo, da boste vedno našli kaj zase.«

Donacije zbirajo od 1. oktobra do 31. oktobra:

  • Pošlji SMS z vsebino: SVET (prispevate 1 EUR) ali SVET5 (prispevate 5 EUR) na 1919.
  • Pokliči: 090 93 30 33 (prispevate 2,99 EUR)
  • In na TRR: SI56 0292 2005 2254 477 (odprt pri NLB d.d., za namen pripišite SVET DOBRODELNI TEK; sklic: 00 1319)