Mali pošastko na turneji po Sloveniji

Mama in hči na predstavitvi knjige - Lucija Smolnik, prva certificirana trenerka programa Boba Proctorja pri nas, in hči Katarina (foto: Natalija Jelučič) Natalija Jelučič
2. 11. 2016

»Knjiga je zelo dobro sprejeta, sploh otroci so navdušeni nad glavnim junakom,« je bila po predstavitvi svoje prve knjige za otroke z naslovom Mali pošastko – Zgodbe, ki pomagajo rasti navdušena Lucija Smolnik, edina in prva certificirana trenerka programa Boba Proctorja Thinking Into Results pri nas.

Knjiga je posebna zato, ker jo je Lucija napisala in ilustrirala skupaj z 10-letno hčerko Katarino. Mama in hči prav te dni predstavljata svojo knjigo po večjih slovenskih mestih.

»Res sva doživeli zelo topel sprejem in pri vsem skupaj resnično uživali. Takšni dnevi se pišejo v zgodovino najinih nepozabnih skupnih trenutkov,« je povedala Lucija in dodala, da je bila nad celotno izkušnjo še posebej navdušena njena hči, ki je na predstavitvi brala pošastkove, torej svoje zgodbe. Pa ne samo to: skupaj z drugimi otroki je ustvarila tudi nekaj zanimivih risb na posebni delavnici, ki sta jo izvedli ob predstavitvi knjige.

Nad knjigo Mali pošastko se po Lucijinih besedah navdušujejo tudi starši in stari starši. Posebnost knjige je namreč, da malim in velikim »da misliti« – na podlagi zgodb se najmlajši sprašujejo, ali se je določena stvar že zgodila tudi njim.

Knjiga je tudi ena prvih pri nas, v kateri se prepletata znanje metode coachinga in otroški pogled na stvari. Res pogumno, da sta se takšnega projekta skupaj lotili mama in komaj 10-letna hči.