Mali pošastko navdušil tudi avstrijske otroke

16. 2. 2017

»Otroci so bili nad knjigo popolnoma navdušeni, še posebej nad glavnim junakom. Eno od glavnih sporočil, ki se jim je globoko vtisnilo v spomin, je bilo, recimo, da moramo takrat, ko ne najdemo rešitve, poslušati naš notranji glas, ki nam pomaga usmeriti se na pravo pot,« je po še eni uspešni predstavitvi knjige Mali pošastko/Little Monsterue povedala Lucija Smolnik, edina in prva certificirana trenerka programa Boba Proctorja Thinking Into Results pri nas.

Otroci so z zanimanjem prisluhnili prigodam Malega pošastka
Ob koncu sta se poslovile tudi s posvetilom

Tokratno branje prigod iz življenja malega rumenega junaka s čepico je bilo nekaj posebnega, saj je prvič potekalo zunaj Slovenije. Lucija in njena 11-letna hči Katarina, ki se podpisuje kot soavtorica knjige, sta jo mahnili v avstrijski Celovec, kjer sta malega pošastka predstavili učencem Javne dvojezične ljudske šole.

»Doživeli sva res lep in topel sprejem. Na koncu naju kar niso spustili domov,« je nekaj vtisov z nasmehom na obrazu z nami delila Smolnikova in dodala, da je predstavitev potekala v dveh jezikih. »Nekateri otroci so znali slovensko zelo dobro, tisti, ki se slovenščine šele učijo, pa so zgodbam malega pošastka sicer prisluhnili v slovenščini, o vsebini in naukih zgodb pa je živahna debata potekala tudi v nemščini,« je razložila sogovornica, ki zelo uživa v nastopanju pred mladim občinstvom.

Nad celotno izkušnjo je bila navdušena tudi njena hči, ki je v družbi avstrijskih vrstnikov ustvarila nekaj zanimivih risbic. Knjiga Mali pošastko, ki je ena prvih knjig pri nas, v kateri se prepletata znanje metode coachinga in otroški pogled na svet, je do zdaj navdušila že več kot 500 malih bralcev na predstavitvah po vsej Sloveniji. Njena posebnost je, da »da misliti« tako majhnim kot tudi velikim bralcem – deset različnih zgodb otrokom pomaga pri osebni rasti, razvijanju njihovega potenciala in jih spodbudi k razmišljanju o sebi in drugih.