Mali vitez vabi na dobrodelni koncert

4. 1. 2017

Ustanova Mali Vitez vabi na dobrodelni koncert z Darjo Švajger in Jako Puciharjem, ki bo, 7. januarja 2017 ob 18. uri, v Slovenski filharmoniji. Vstop bo prost, na voljo pa bodo položnice za prostovoljne prispevke.

Vse to je Življenje - dobrodelni konecrt

Ustanova Mali Vitez vas vabi v čarobno glasbeno deželo različnih glasbenih zvrsti, ki je polna ljubezni, zabave, veselja, iskanj, žalosti, nostalgije, upanja, odpuščanja... Vse to je Življenje. Dobrodelni koncert z Darjo Švajger in Jako Puciharjem bo, 7. januarja 2017 ob 18. uri, v Slovenski filharmoniji. Vstop bo prost, na voljo pa bodo položnice za prostovoljne prispevke.

Fundacija za pomoč mladim ozdravljenim od raka

Mali vitez je edina nevladna organizacija v Sloveniji, ki se že od svoje ustanovitve leta 1996, trudi pomagati prav vsakemu, ki potrebuje podporo zaradi poznih posledic raka v otroštvu. Vizija ustanove je, da bi mladi ljudje, ki danes še potrebujejo podporo, dozoreli v osebe, ki bodo pomagale prihodnjim generacijam.

Otroški rak je redka bolezen, za katero zboli vsako leto okoli 50 mladih iz Slovenije. Pred nekaj desetletji je uspelo ozdraviti le redke posameznike, po letu 1990 pa je ozdravljenih več kot 80% mladih bolnikov. Vrste otroškega raka so drugačne, praviloma bolj nasilne bolezni od raka odraslih ljudi. V Sloveniji danes živi že skoraj 900 ljudi, ki so bili ozdravljeni od otroškega raka. Simbolično jih imenujemo mali vitezi. Poleg zdravstvene pomoči potrebujejo širšo socialno podporo, da žive aktivno in kvalitetno življenje, čeprav so obremenjeni s poznimi posledicami bolezni.

Hvaležni vam bodo za donacijo

Čeprav so Mali vitezi priznani kot dobrodelna, humanitarna ustanova, ne dobivajo sredstev iz državne Fundacije za invalidne in humanitarne organizacije, ker naša zakonodaja tega ne dopušča. Donacije pravnih in fizičnih oseb so jim izjemno pomemben vir denarnih sredstev za izvajanje njihovih dejavnosti.