Mama rekla - z novim albumom Ves ta svet!

Mama rekla - z novim albumom Ves ta svet! (foto: Press) Press
21. 11. 2017

Rock zasedba, ki prihaja iz štajerskih koncev, je po štirih letih izdala pričakovan drugi album Ves ta svet na katerem se razvrsti dvanajst komadov.

Kot pravijo fantje, del pesmi iz plošče govori na splošno o življenju, o vrednotah in stvareh, ki si jih želimo oziroma jih že imamo. Drugi del albuma pa je posvečen čustvenemu delu nas samih, v njem opevajo strast in ljubezen.

Album je posnet pod taktirko pevca in kitarista skupine Uroša Kmetiča, ki se podpisuje tudi pod celotno produkcijo in mastering. Avtorji besedil poleg Uroša so še Tomislav Vrečar, Novica Novakovič, Majda Fridau, Danaja Rožmarin in Jure Recek. Fantje so pri tem albumu sodelovali še z raperjem Zlatkom in priljubljeno slovensko pevko Neisho, ki se podpisuje kot soavtorica glasbe treh skladb.

Bend Mama Rekla sestavljajo Uroš Kmetič, Miha Fišer na bas kitari, Andrej Vohl na solo kitari, klaviaturist Jure Recek in Damjan Hameršek na bobnih. Njihov glavni cilj pri ustvarjanju avtorske glasbe je, da želijo svojo zgodbo izpovedati skozi pesmi domači publiki, zato tudi v drugem albumu ostajajo zvesti slovenskim tekstom.

Fantje so poznani kot veseljaki in publiko vedno spravljajo v dobro voljo. Da pa živijo za svojo glasbo, so pokazali na promocijskem koncertu ob izidu plošče Ves ta svet, ki je bil poln presenečenj in inovativnih idej - skrbno izbran repertoar, s profesionalno svetlobo, ter z žanrsko »zabavno zmešnjavo«. Damjan (bobnar skupine) nam je med pogovorom po koncertu zaupal še, da s skupino sodeluje že petnajsto leto.

Fantje se že 7. decembra ponovno pojavijo na odru, ko bodo z drugimi bendi igrali tudi v dobrodelni namen in sicer socialno ogroženim starostnikom.

Mama rekla