Manca Špik leto končala in začela med najbolj predvajanimi glasbeniki!

7. 1. 2017

V preteklem letu prenovljena in prerojena Manca Špik, ki se je na radijske in druge lestvice vrnila kot meteor z dvema velikima uspešnicama 'PESEM' in 'OBA', je leto končala kot edina pevka zabavne glasbe v TOP 50 najbolj predvajanih skladb na podlagi uradne lestvice najbolj predvajanih SLOTOP 50.

Uspešnica 'PESEM', ki jo je posnela s Kvatropirci, je leto 2016 zaključila na 7. mestu najbolj predvajanih SLOVENSKIH skladb na uradni lestvici SLO TOP 50(**). Manca je tudi edina izvajalka tovrstne glasbe, ki se ji je v letu 2016 uspelo uvrstiti med najbolj predvajane, kjer sicer "kraljujejo" pop, rock in mainstream izvajalci (med drugimi Maraaya, Siddharta, Muff, Alya, Tinkara Kovač, BQL, Nina Pušlar).

»Vesela in presrečna sem, da si lahko tudi z dobro skladbo, ki je bolj melodične narave in ni čisto pop usmerjena, ampak je bolj 'ljudska' kot radi rečemo, ... opažen tako na radijih kot pri ljudeh. V prvi vrsti delam za sebe in za svoje poslušalce. V zadnjih letih sem raziskovala različne žanre, tudi sama sem se iskala v pop vodah in kot vsak glasbenik poskušala v različnih glasbenih stilih. Ko sem postala mama, so se mi odprle oči in vrnila sem se tja kamor čutim, da sodim. To so melodije in pesmi, ... ki ti ostanejo, ... melodije ob katerih se tudi sama naježim in ki najdejo pot do srca ljudi.«

Tako kot je končala, pa je Manca tudi pričela letošnje leto. Na prvi lestvici leta 2017, je skladba 'OBA', ki sta jo posnela z Isaacom Palmo, postala 3. najbolj predvajana slovenska skladba preteklega tedna, 'PESEM' pa na 4. mestu najbolj predvajanih.

Veselimo se novih glasbenih zgodb v 2017!

(**) SLO TOP 50 je uradna lestvica združenja Sazas najbolj predvajanih pesmi v Sloveniji in odraz predvajanja 61 slovenskih radijskih postaj. Na podlagi radio monitoringa nastajajo TEDENSKE, MESEČNE in LETNE lestvice.