Manuela Ham o zgodbi dojenčice, zaradi katere so zajokali tudi moški!

Manuela Ham o zgodbi dojenčice, zaradi katere so zajokali tudi moški! (foto: Lea Press) Lea Press
5. 11. 2015

Manuela Ham, vodja Kriznega centra za otroke – Hiša zavetja Palčica, ki otrokom od 0 do 6 let v svojih prostorih zagotavlja zavetje, nego, igro in vsaj delček otroštva, ki so jim bili zaradi težkih življenjskih razmer vzeti, se dnevno srečuje z žalostnimi zgodbami otrok.

V intervjuju za revijo Lea je z nami delila eno od zgodb, ki jo je najbolj ganila in pretresla:

  • »Pri nas so nameščeni otroci, ki so staršem odvzeti zaradi fizičnih in spolnih zlorab ter hudega zanemarjanja, ki je večinoma posledica uživanja prepovedanih drog ali alkohola. Zgodba pa naj bo tokrat s srečnim koncem. Imeli smo dojenčico, ki je bila nameščena sedmi dan svojega življenja. Mama je zaradi hude poporodne depresije porodnišnico zapustila brez deklice. Deklico smo med bivanjem pri nas razvajali kot princesko. Po mesecu dni se je mama tako okrepila, da je prišla po deklico. Dojenčica je ležala v mojem naročju. Ko je slišala mamin glas, je oživela. Ko jo je mama vzela v naročje, sta se čisto zlili. Dojenčica se je nasmehnila in v trenutku blaženo zaspala. Vsi prisotni, od tega dva moška, smo jokali.«

Celotni intervju si lahko preberete v aktualni številki revije Lea.

Ne spreglejte tudi!

Skupaj z revijo Lea in nekaterimi znanimi obrazi bomo Hiši zavetja Palčica tudi letos na pomoč priskočili pri zbiranju sredstev.

Našli nas boste v soboto, 7. novembra, na sejmu Narava-zdravje na Gospodarskem razstavišču Ljubljana, kjer bodo znani Slovenci in Slovenke za pomoč otrokom pomagali prodajati jabolka (1 jabolko za 1EUR). Več o dogodku tudi tukaj.

Priporočamo