Marec bo v znamenju študentarije

Marec bo v znamenju študentarije (foto: profimedia) profimedia
2. 3. 2015

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani marec že tradicionalno posveča kulturi, te dni se namreč začenja že 15. Mesec kulture, ki bo tudi letos poskrbel za pester nabor kulturnih dogodkov, spregledati pa ne gre niti natečaja Škisova štorklja.

Skozi naslednje tedne se bodo zvrstili številni zanimivi dogodki, kot so ustvarjalne delavnice, razstave, glasbeni večeri, predavanja in tečaji, improliga, voden ogled Ljubljane za domače in tuje študente ... Poleg vsega pa Mesec kulture tudi letos omogoča brezplačen ogled nekaterih gledaliških predstav, galerij in muzejev.

Otvoritev 15. Meseca kulture Študentske organizacije Univerze v Ljubljani bo potekala že danes, 2. marca ob 19. uri v Hostlu Celica, zaznamovala pa jo bo otvoritev razstave študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje ter Visoke šole za risanje in slikanje. Otvoritev bo s stand-up nastopom popestril komik Jernej Celec.

Prvi teden Meseca kulture bo poleg otvoritve zaznamovalo še jutrišnje glasbeno srečanje Sozvočja sveta Alkimia, ki bo od 21. ure dalje potekalo v Hostlu Celica, v sredo pa se bomo po poteh Vietnama in Laosa odpravili na potopisnem predavanju v STA Travel Caffe. Vse do 8. marca poteka tudi teden odprtih vrat muzejev in galerij. Študentje lahko tako ob predložitvi študentske izkaznice brezplačno obiščejo kulturne ustanove v Ljubljani.

V drugem tednu bodo študentje svojo ustvarjalnost preizkušali na delavnicah v Hostlu Celica, za pestro večerno dogajanje pa bodo poskrbeli nastopajoči na predizboru in finalu medfakultetnega prvenstva v improligi. Pestro bo tudi dogajanje v tretjem tednu, ko se bodo študentje lahko udeležili predavanj in delavnic na temo kulture športa in sprostitve, tečaja PhotoShopa, potopisnega predavanja in festivala Tresk #6. Zadnji teden Meseca kulture bomo zaključili z vodenim ogledom Ljubljane, glasbenim srečanjem Sozvočje sveta, kulturo pitja v Študentski menzi, kulinaričnim natečajem in zaključkom v Klubu K4.

Študentje bodo imeli v okviru Meseca kulture ŠOU v Ljubljani tudi možnost brezplačnega ogleda nekaterih predstav v SNG Drama Ljubljana. Karte si lahko študentje zagotovijo na Facebook strani Mesec kulture.

Ne spreglejte tudi!

Škisova štorklja 2015

Začenja nagradni natečaj otroških risbic, ki ga Zveza študentskih klubov Slovenije pripravlja v okviru že tradicionalnega projekta Škisova štorklja.

Natečaj za študentske družine bo potekal do 20. marca 2015, nagradno žrebanje pa se bo odvilo na materinski dan, 25. marca 2015. Dogajanje bodo popestrile otroške delavnice ter delavnica masaže za mlade mamice.

Primarni namen projekta je ozaveščanje javnosti glede problematike študentskih družin ter informiranje mladih družin glede novosti in ugodnosti zanje, zato si na Zvezi prizadevamo, da bi k sodelovanju pritegnili čim več mladih staršev.

Priporočamo