Marko Potrč in Jan Plestenjak praznovala razburljivih 18

Marko Potrč in Jan Plestenjak praznovala razburljivih 18 (foto: MARKO VANOVSEK) MARKO VANOVSEK
29. 8. 2018 | Promocijsko sporočilo

Štajerska prestolnica si bo letošnji avgust zapomnila po nepozabnem praznovanju 18. rojstnega dne mariborskega Europarka.

Kot se za vstop v polnoletnost spodobi, so praznovanje odprli z nepozabnim koncertom. Na Trgu Leona Štuklja so tretjo soboto v avgustu začinili z glasbeno poslastico, med katero je z navdušenjem poplesaval tudi povezovalec koncerta in ljubljenec številnih dam Marko Potrč.

V odličnem nastopu svojih glasbenih kolegov je užival tudi postavni pevec Jan Plestenjak, ki je tokrat za spremembo prišel v vlogi gosta.

Najprej je občinstvo dobro razgrel priljubljeni raper Challe Salle. S skupino Legende je navdušil vse tiste, ki imajo radi gudvajb. S številnimi uspešnicami je na noge dvignil obiskovalce vseh generacij, ki nam še danes v ušesih odmevajo njegovi ritmi: »Cenm svoj lajf, šermgudvajb, zato, ker cajt ne gre več nazaj.«

Vzdušje se je stopnjevalo iz minute v minuto, tako da so pred dobro ogreto občinstvo po približno eni uri stopili člani svetovno znane zasedbe Perpetuum Jazzile.

Upravičili so svoj sloves in s številnimi uspešnicami v Maribor pripeljali ritme iz različnih delov sveta. Od uvodne Footloose prek Queenov in njihove Don't stop me now do slovenske uspešnice Samo milijon, zaključili pa so z belokranjsko narodno Pastirče mlado. Vsaka pesem je med občinstvom vzbudila val navdušenja, ki se ni polegel vse do končnega slovesa in obljube mariborskega Europarka, da se ponovno vidimo tudi prihodnje leto.

Pretekli konec tedna pa so celotedensko praznovanje zaključili s Poskočnimi muzikanti, torto velikanko in rojstnodnevnimi popusti.

Priporočamo