Matej Markovič: 1.230 kilometrov za šolske potrebščine!

31. 8. 2015

Ekstremni športnik Matej Markovič je s skokom v morje v Marini Portorož začel svoj dobrodelni ultratriatlon, s katerim želijo organizatorji znova združiti celotno Slovenijo. Poznan je pod imenom Srce Sloveniji, saj je srce tisto, ki šteje največ.

Matej je velik humanitarec, zato želi s svojim dejanjem, s svojo zgodbo, širiti sporočilo o tem, da je srce najmočnejše orožje, ki premaga prav vse ovire, ki nam jih življenje znova in znova postavlja in s katerimi nas preizkuša. Hkrati pa želi s svojim zgledom ljudem dati upanje. Upanje, da je treba vztrajati, se boriti, včasih z zadnjimi atomi moči. Matej, ki je v letu 2014 dobil priznanje predsednika Republike Slovenije za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, je ob najavi tega epskega podviga dejal: "Že vnaprej bi se zahvalil vsem, ki me bodo spodbujali ob trasi, lani so mi gledalci res dali dodatne atome moči, da sem prišel do cilja," je pred začetkom povedal Matej, ki je lani zbral kar 26 tisoč evrov, s katerimi so nakupili šolske potrebščine, Zavod Anina zvezdica pa jih je nato razdelil otrokom v stiski.

Tudi letos so organizatorji pričakovali velik odziv vseh srčnih ljudi po Sloveniji, ki so svoj košček srca prispevajo s SMS-sporočilom SRCESLOVENIJI5 na 1919 (in darovali 5 EUR) ali SRCESLOVENIJI1 na 1919 (in darovali 1 EUR). Tudi letos se bodo sredstva porabila za nakup šolskih potrebščin, morebiten presežek pa se bo porabil za nakup hrane in plačilo nujnih položnic pomoči potrebnim družinam.

Več kot tisoč kilometrov

Matej je svojo 'odisejado' začel v Portorožu, kjer je ob slovenski obali sprva preplaval 30 kilometrov, nato presedlal na kolo in prekolesaril 960-kilometrsko pot okrog Slovenije, po kolesarskem izzivu pa svoj maraton nadaljeval z 250 kilometri teka. Gre za velik dogodek, ki ima srčno in nacionalno noto ter združuje pomembnejše humanitarne akterje, še posebej športno humanitarno društvo Never give up in Anino zvezdico.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri