Matter je bil peklenski vikend v štirki!

Matter je bil peklenski vikend v štirki! (foto: Mark Kucler) Mark Kucler
3. 4. 2017

Klub K4 sta stresla kamniška alter senzacija MATTER in bavarski tehno guru DJ HELL - Naslednji vrhunec: BOILER ROOM LJUBLJANA: Stiropor (14/4)

Da bo 1. april v Štirki poseben dan, je bilo jasno takoj ob objavi nastopa ene najbolj unikatnih domačih glasbenih skupin tega trenutka.

Karte za špil tria Matter za le 300 hardcore fenov so bile ob vsaj štirikrat večjem zanimanju razgrabljene, vzdušje pa temu primerno.

Matter so fenomen. Vsaj tak fenomen pa so tudi njihovi navijači. Da ne omenjamo navijačic, ki se strastno odzivajo na vsak gib, verz in beat, s katerimi jih zasipajo Tunja, Dacho in Levanael. Meduze, Safari, Dizeldorf, Anakonda, Pimpin Piaf ... iz 303 grl, nora energija in povezanost med odrom in areno, ki si jo lahko artist samo želi. In ja, če je kdaj obstajal hipster boy band z aiste, ki štekajo, je to to.

Noč prej pa še en peklenski žur za tiste, ki štekajo. Elektroniko s substanco. Tehno, elektro, art, homoerotika, fuzbal, hedonizem in še kaj je zaznamovalo kariero šefa vplivne etikete International Deejay Gigolo. In po dvajsetih letih od zadnjega obiska se je 'tehnodedek' Hell vrnil v najbolj znano ljubljansko klet ravno pravi čas: na krilih provokativnega videa I want you in tik pred izidom novega albuma Zukunftmusik.

Če obstaja kaj takega, kot DJ-set pisan na kožo slovenskemu okusu za elektroniko, je bilo to to: trdo, surovo a melodično, plesnko, naelektreno in s kar nekaj sladkorčki iz vseh obdobji Hellovega ustvarjanja. Etia Crs x K4: Hell = I want you.