Med razstavljavci na celjskem sejmišču edini slovenski predstavnik s ponudbo celovitih logističnih rešitev

T. L. Sirk je po največjem logističnem sejmu v Munchnu uspešno nastopilo tudi na 1. mednarodnem sejmu Logistika v Celju. (foto: arhiv podjetja T.L. Sirk) arhiv podjetja T.L. Sirk
22. 5. 2017

»Presenečen sem, da smo bili v minulih štirih dneh med razstavljavci na celjskem sejmišču edini slovenski predstavnik s ponudbo celovitih logističnih rešitev,« je o udeležbi na prvem logističnem sejmu v Celju povedal direktor logističnega podjetja T. L. Sirk Andrej Sirk.

»Za razliko od Münchna, kjer se nas je na skupnem razstavnem prostoru predstavilo kar 15 slovenskih podjetij, smo bili doma v Sloveniji, ki velja za pomembno stičišče vseevropskih prometnih povezav, kar malce nerazumljivo, osamljeni,« je dejal Sirk, ki vidi sicer logistiko kot gospodarsko področje prihodnosti, na katerem bi morala Slovenija v prihodnjih letih s svojo geostrateško lego postati še bolj pomemben igralec, zato se mu zdijo tovrstne predstavitve še toliko bolj pomembne.

Sicer pa so sejmi priložnost za spoznavanje novosti, širjenje idej, mreženje in navsezadnje tudi za utrjevanje poslov. Po uspešni predstavitvi na vodilnem svetovnem sejmu logistike, mobilnosti, informacijskih tehnologij in preskrbovalnih verig Transport in logistika (Transport & Logistic) v Münchnu, na katerem se vsaki dve leti zbere 2000 razstavljavcev iz najmanj 60 držav, so torej včeraj zaključili še svoj nastop na njegovi precej manjši slovenski različici – 1. mednarodnem sejmu Logistike v Celju. »Veseli smo, da smo lahko bili del mednarodne družbe približno 30 razstavljavcev iz več kot desetih držav. S takšnimi predstavitvami le še utrjujemo svojo prepoznavnost doma in širše,« je še povedal Sirk in dodal, da so se tudi tukaj osredotočili na predstavitev celovitih logističnih storitev, ki jih ponujajo svojim strankam. Poleg cestnim prevozov zagotavljajo še carinske storitve, organizirajo pa tudi ladijske prevoze na vse celine, ki zaradi optimizacije logističnih stroškov večkrat zahtevajo vključitev lastnih skladiščnih kapacitet in storitev ter železniškega prevoza. Z manjšimi tovornimi vozili in kombiji pa opravljajo tudi prevoze urgentnih pošiljk.

Podjetje T. L. Sirk je transportno in logistično podjetje. Že 10 let zagotavlja tako transportne kot tudi celovite logistične storitve – skladiščenje, carinske storitve, ladijski prevoz in cestni prevoz. Delujejo v 69 državah na petih celinah. V podjetju z več kot 20-letno družinsko tradicijo prevozništva danes zaposlujejo 132 ljudi. V logističnem centru v Ljubljani imajo 4000 kvadratnih metrov pokritih površin, v katerih je prostora za 6000 palet. V podjetju z lani v celoti posodobljenim voznim parkom omogočajo kakovostne storitve in želje ter potrebe naročnikov postavljajo na prvo mesto.