Mednarodna konferenca o družbeni neenakosti v Mariboru

Mednarodna konferenca o družbeni neenakosti v Mariboru (foto: profimedia) profimedia
18. 3. 2015

V Mariboru se bo 19. in 20. marca odvijala mednarodna konferenca z naslovom UTD kot ukrep proti neenakosti, ki ga organizirata društvo za razvoj humanistike Zofijinih ljubimcev in evropska aliansa UBI-Europe.

Rdeča nit konference, ki bo potekala v angleščini, bo poleg neenakosti v družbi v ospredje postavljala vprašanje univerzalnega temeljnega dohodka, za katerega gre upati, da bi lahko ublažil vse bolj pereče neenakosti v družbi.

Program mednarodne konference bo nadvse pester, med govorniki in sogovorniki v diskusijah pa bodo tako domači kot tuji strokovnjaki, med drugim dr. Srečo Dragoš, dr. Karl Widerquist, Werner Rätz, dr. Otto Lüdemann, dr. Tanja Rener, Klaus Sambor, dr. Valerija Korošec, Jean-Eric Hyafil, dr. Jože Mencinger, Uroš Boltin, Margarete Steinrücke, Stephen McCarthy, Georgi Nedelchev, Barb Jacobson, Ägidius Jung, Tsvetelina Kalyasheva, Vahur Luhtsalu, Werner Rätz, dr. Andrej Kurnik, Andrej Gnezda, Terezija Novak, Felicita Medved, Alberto Bomba, Euro Brozič, Elena Pečarič in Nina Šoštarič, če naj jih na tem mestu naštejemo le nekaj.

Več o dogodku boste lahko izvedeli v facebook skupini dogodka, pa tudi na facebook strani Univerzalni temeljni dohodek, več o temi konference pa si lahko preberete na spletni strani Zofijinih ljubimcev - sekcija za UTD.

Priporočamo