Melodije morja in sonca: zmaga Tinkari Kovač s skladbo Bodi z mano do konca

7. 7. 2019 | Vir: STA
Deli
Melodije morja in sonca: zmaga Tinkari Kovač s skladbo Bodi z mano do konca (foto: Alesh Maatko)
Alesh Maatko

Dobitnica velike nagrade letošnjih Melodij morja in sonca je postala Tinkara Kovač s skladbo Bodi z mano do konca. Zmagovalna pesem je odnesla tudi nagradi strokovne žirije za najboljšo glasbo avtorja Aleša Klinarja in za najboljše besedilo izpod peresa same Tinkare Kovač.

O zmagovalni skladbi je odločal seštevek točk strokovne žirije, žirije radijskih postaj, gledalcev v Avditoriju Portorož in gledalcev oz. poslušalcev s telefonskim glasovanjem.

Nagrado strokovne žirije za najboljšo izvedbo so osvojili Kvatropirci s skladbo Veter je vel. Nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oz. avtorja pa sta prejela Gašper in Primož Mihelič iz dua 2B za skladbo Kot morje.

Letošnjo prireditev je nekoliko zmotilo neurje, zaradi česar je prišlo do krajše prekinitve.

Na že 39. izvedbi festivala je pred številnim občinstvom portoroškega avditorija ter v neposrednem televizijskem in radijskem prenosu nastopilo 14 izvajalcev. Poleg omenjenih dobitnikov nagrad so nastopili še Rina K, Samuel Lucas, Tomaž Hostnik, Bro, skupina Bassless, Nada Barle, Mila, Canegatto, Dare Kaurič, Orter in duo Swing Deal.

Lani je na Melodijah morja in sonca slavila Lea Sirk s skladbo Moj profil, ki sta jo ustvarila Lea Sirk in Tomy DeClerque. 

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk