Mesec ponosa v Novartisu v Sloveniji obeležili z mavrično zastavo

Mesec ponosa v Novartisu v Sloveniji obeležili z mavrično zastavo (foto: Novartis Press) Novartis Press
20. 6. 2019

V Novartisu v Sloveniji so pred svojo poslovno stavbo v Ljubljani v znak podpore mesecu ponosa in prihajajočima Paradama ponosa v Ljubljani ter Mariboru izobesili mavrično zastavo. S tem so se pridružili številnim Novartisovim državam po vsem svetu, ki so v juniju – mesecu ponosa – izkazale svoje prizadevanje za spoštovanje človekovih pravic LBGTI+ oseb.

Ob tej priložnosti so pripravili tudi poseben dogodek, ki so se ga udeležili sodelavci in sodelavke iz ljubljanske lokacije. S tem so na simbolni način izrazili podporo raznolikosti in vključenosti na delovnem mestu in spoštovanje vseh ljudi, ne glede na spolno usmerjenost. Kot je izpostavil Nejc Jaka Sekula, globalni vodja področja raznolikosti in vključenosti v Novartisovih tehničnih dejavnostih, želijo v podjetju omogočiti, da je vsak to, kar želi biti in da je ob tem na to tudi ponosen. »Da lahko naše delo opravljamo kar najbolj kakovostno, moramo pri tem biti to, kar v resnici smo. To nam daje energijo in motivacijo ter ustvarja prijetno delovno okolje. Prav zato si prizadevamo, da za sodelavce ustvarjamo okolje, kjer lahko vsak izrazi svoje prepričanje, usmerjenost ali stališča.«

Novartis je na globalni ravni leta 2018 pristopil k podpisu Standardov ravnanja v podporo poslovnim skupnostim pri spopadanju z diskriminacijo proti LGBTI+ osebam. Podjetja imajo namreč pomembne priložnosti za spodbujanje raznolikosti ter promocijo kulture spoštovanja in enakosti. V Novartisu in s tem tudi Leku so zavezani k temu, da prispevajo k pozitivnim družbenim spremembam v skupnosti, kjer delujejo. Spoštovanje človekovih pravic, prizadevanje za čim večjo vključenost in odgovorno poslovanje so zapisani v temelje delovanja podjetja.

   

Novartis je vodilni ponudnik zdravil v Sloveniji, kjer delujejo Lek, Novartis Pharma Services in Sandoz. Skupaj gradimo in ohranjamo ugled dinamične, etične in zaupanja vredne farmacevtske družbe. V Leku razvijamo, izdelujemo in tržimo učinkovita, varna in kakovostna zdravila ter farmacevtske učinkovine. S svojim znanjem, kakovostjo in izkušnjami smo pridobili pomembno vlogo v Novartisu. Vpeti smo v Novartisovo organizacijsko strukturo, predvsem v Novartisove Tehnične dejavnosti, Globalni razvoj zdravil, Novartisove poslovne storitve in generično divizijo Sandoz. Smo vodilni Sandozov razvojni center in ena ključnih razvojnih lokacij za tehnološko zahtevne projekte.

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri