Mestna občina Maribor: Šport je lahko tudi zabava

Mestna občina Maribor: Šport je lahko tudi zabava (foto: Marko Pigac) Marko Pigac
Vir: Lady
6. 10. 2018

Pred kratkim je Mestna občina Maribor začela kampanjo 'Dobra motivacija. Športna aktivacija', ki so jo aktivirali uspešni mariborski športniki, smučar prostega sloga Filip Flisar, enduro in reli motorist Simon Marčič, tekvondoist Tomaž Barada in nogometaš NK Maribor Marcos Tavares.

Mestna občina Maribor, ki se letos ponaša z nazivom evropsko mesto športa 2018, je konec septembra med občankami in občani ter tujimi obiskovalci mesta Maribor izvajala kampanjo za promocijo aktivnega preživljanja prostega časa. V urbanem središču mesta Maribor so v obliki športnih poligonov, ki postanejo pripomočki za izvajanje različnih športnih vaj na več kot 20 lokacijah, postavili 14 aktivacijskih točk.

Skupaj z ambasadorji projekta Maribor, evropsko mesto športa 201, so te urbane točke aktivirali in prek družbenih omrežij nagovarjali mimoidoče k njihovi uporabi in nadaljevanju športnih aktivnosti na enem izmed športnih prizorišč v okolici središča mesta. Prvo aktivacijsko točko na sredini Trga Leona Štuklja sta aktivirala uspešna mariborska športnika Filip Flisar, smučar prostega sloga, ter Simon Marčič, enduro in reli motorist. Vseh 14 aktivacijskih točk ima pripisana navodila v slovenskem in angleškem jeziku s ciljem, da v kampanji sodelujejo tudi tuji obiskovalci štajerske prestolnice. Cilj kampanje je, da povečajo število aktivnih občanov in obisk športnih objektov ter naravnih športnih površin okoli mesta Maribor.

Kdo ju bo premagal?

Hitrejši čas, 27 sekund in 10 stotink, je dosegel Filip Flisar, ki poziva vse Mariborčanke in Mariborčane, da sodelujejo v izzivu in ga poskušajo premagati. Svoj podvig posnemite in ga objavite na FB-strani Maribor – European city of sport s hashtagom #mbsport18. Zmagovalca izziva, ki bo dosegel najboljši čas, bodo nagradili s promocijsko majico in športno kapo evropsko mesto športa 2018.Besedilo: Anja P. Kontrec // Fotografije: Marko Pigac