Metka Jurc z nagrado za animacijo v predstavi Spaka

Metka Jurc z nagrado za animacijo v predstavi Spaka (foto: B. Ritonja) B. Ritonja
19. 9. 2016

Na 49. mednarodnem Pif festivalu v Zagrebu je igralka Metka Jurc prejela nagrado za animacijo v predstavi Spake.

Včeraj se je zaključil 49. Pif festival, mednarodni lutkovni festival v Zagrebu. Lutkovno gledališče Maribor je na festivalu gostovalo s predstavo Spake. Besedilo za predstavo je napisal Rok Vilčnik, po motivih iz filma Freaks (Tod Browning, 1932). Predstavo je režiral Bojan Labović.

Spake nagovarjajo odrasle gledalce. Z grobo in neusmiljeno sprevrženo govorico želijo dokazati pomembnost človekovega nenehnega spraševanja o vrednotah in pojasniti, da se spake ne da prepoznati po zunanjosti in besedah.

Članica ansambla LGM Metka Jurc je prejela nagrado za animacijo Hansa v predstavi Spake.

49. PIF festival je trajal od 13. do 18. septembra in je v tekmovalnem delu programa prikazal 16 predstav, ki so prihajale iz Bolgarije, Izraela, Kazahstana, Mehike, Rusije, Slovaške, Španije, Srbije, Slovenije in Hrvaške. Na festivalu so gostovala še tri lutkovna gledališča iz Slovenije. Lutkovno gledališče Ljubljana s predstavo "Jutri je bila zabava", Lutkovno gledališče ZAPIK s predstavo "V deželi prstnih lutk in Mini teater iz Ljubljane s predstavo "Sneguljčica".

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri