Mića Vujičić z romanom Oster štart

18. 5. 2016

Pri Cankarjevi založbi je izšel prvenec srbskega pisatelja, novinarja in literarnega kritika Miće Vujičića Oster štart. Omenjeni avtor se bo 24. in 25. maja mudil tudi na obisku v Sloveniji.

Roman Oster štart, s pomenljivim podnaslovom »Sodnikov dodatek«, je roman o družinski zgodovini, odnosih med družinskimi člani in srbski družbeni klimi v medvojnih devetdesetih, ki bralca nagovarja na šarmanten in sproščen način. Osrednji protagonisti tega literarnega dela so simpatično čudaški člani banatske družine – oče je pretepeni nogometni sodnik nižjeligaških tekmovanj, ki honorarno služi z inštrukcijami matematike, mama je zobozdravnica, ki se politično aktivira z ustanovitvijo lokalne radijske postaje, pomemben družinski in romaneskni člen pa je tudi stric, za katerim se je na vojni fronti izgubila vsaka sled.

Knjigo je prevedel Urban Vovk, uredil Andrej Blatnik.

  • Mića Vujičić (1979) je srbski pisatelj, novinar in literarni kritik. Članke, kolumne in intervjuje objavlja v srbskih časopisih Dnevnik, Danas, Blic in Politika. Za roman Oster štart je prejel štipendijo iz sklada Borislava Pekića. Po tem je izdal še zbirko kratkih zgodb Ronjenje na dah, prozo sicer redno objavlja v literarnih časopisih.

Priporočamo