Miha Deželak s ponyem po Sloveniji

Miha Deželak s ponyem po Sloveniji (foto: Radio 1 Press) Radio 1 Press
8. 6. 2017

Miha Deželak se je minulo soboto že tretjič podal na plemenito dobrodelno pot. In to na najbolj priljubljenem kolesu, ki ga pozna staro in mlado, ponyu.

Tudi letos bo v ospredju akcije dobrodelnost. Izkupiček bo znova namenjen otrokom iz socialno šibkih družin, ki bodo lahko tako tudi letos odšli na počitnice, ki si jih vsak otrok zasluži. V dveh letih je Radio 1 na morje peljal že več kot 300 otrok, samo lani pa so zbrali več kot 62.000 EUR.

Miha Dežalak s Salome in Miho Hauptmanom iz Masterchefa

Na njegovi poti skozi Slovenijo so se mu pridružili mnogi znani Slovenci. Z Marijanom Smodetom je denimo ob reki Meži odpel legendarno pesem Mrtva reka. Polfinalistka šova Masterchef Slovenija Salome mu je celo spekla torto. Na ulici sta ga presenetila duo BQL - brata Rok in Anej. Svojo pesem sta posvetila Deželaku Junaku in mu zaželela vse dobro na poti. Na Goriškem pa je ekipa naletela tudi na simpatično Oto Širca Roš, voditeljico Pop Ina, ki je pred kratkim praznovala rojstni dan. Deželak je skupaj z ekipo izkoristil trenutek za voščilo in vsi skupaj so ji zapeli.

Na poti sta ga pozdravila tudi štajerski slavček Damjan Murko in postavna prekmurska pevka Nika Zorjan, ki je povedala nekaj besed v svojem simpatičnem narečju. Del poti pa je z Miho prekolesaril tudi slovenski hokejist Anže Kopitar.

Miha Deželak in Anže Kopitar

Vseh sedem etap celotne dobrodelne poti si lahko ogledate na spletni strani Radia 1, kjer lahko Deželaka vsak dan spremljate tudi v živo. Pomagate pa lahko tako, da pošljete junaško SMS sporočilo s ključno besedo POMAGAM1 ali POMAGAM5 na številko 1919.

Priporočamo