Miha Deželak: Z (na)smehom za nasmehe

“Meni največji nasmešek vsekakor izrišeta zastonj hrana in pijača,” je navihani Gašper ob srečanju zaupal junaku Deželaku. (foto: Darja Štravs Tisu) Darja Štravs Tisu
9. 6. 2018

Miha Deželak, eden izmed voditeljev jutranjega Denis Avdić šova, danes zaključuje svojo akcijo, s katero je prekolesaril celotno Slovenijo.

V želji, da bi zbral čim več sredstev, ki bodo otrokom iz socialno šibkejših družin omogočila letovanje na morju, je cel teden poganjal pedala na rikši, na poti pa je doživel celo plejado emocij in dogodivščin. Bodrili so ga tudi znani Slovenci, med drugim stand-up komik Gašper Bergant. Tako Gašperju kot Mihi je skupno to, da s svojim delom rišeta nasmehe na obraze drugih – eden s svojimi predstavami, drugi z junaškimi akcijami kot je ta, pri kateri je moči združil tudi z Mercatorjevo kampanjo Nasmeh za nasmeh. Ta bo s sredstvi od nakupa izdelkov za ustno higieno prispevala svoj delež, da se bodo čim širši nasmehi izrisali na obrazih čim večjega števila otrok, ko bodo ustvarjali nepozabne morske spomine. Kateri počitniški spomin iz otroških dni pa je Gašperjev najljubši?

"Najljubšega imam na zdravstveno kolonijo v Strunjanu, kjer mislim, da je imel dejanske zdravstvene težave samo en otrok. Ostali pa smo imeli starše, ki so se nas za nekaj časa poceni znebili (smeh)," je svojo morsko dogodivščino hudomušno komentiral komik.

Značke: Miha Deželak

Priporočamo