Miha Vodičar z novo soplesalko ponovno državni prvak

10. 3. 2016

Miha Vodičar, ki je aktualni svetovni prvak v kombinaciji 10 plesov je pred dnevi na državnem prvenstvu v latinskoameriških plesih v Prevaljah ponovno osvojil zlato, tokrat prvič brez dolgoletne soplesalke Nadyie Bychkove. V članski kategoriji, ki je najzahtevnejša in najbolj pomembna od vseh je skupaj s soplesalko Irino Vasilevsko pometel s kar 14 pari, ki so se udeležili tekmovanja.

"To je za mene ene od mnogih zmag na državnem prvenstvu, je pa res, da je tokrat bilo še posebno težko saj imam novo soplesalko. Irina je iz Rusije pripotovala šele pred kratkim in imeli smo zelo omejen čas za pripravo na tako pomembno tekmovanje.", nam je svoje občutke ob zmagi razkril Miha. Zmage pa se je razveselila tudi njegova soplesalka Irina Vasilevska, katero je želja po plesu v Slovenijo pripeljala iz Rusije: "Zelo vesela sem, da sva zmagala. Res smo ogromno trenirali zadnjih par tednov. Od kondicije in tehnike pa koreografije, tudi po trikrat na dan.. Veliko časa smo posvetili tudi zdelavi obleke ter pripravam na tekmo... Resnično me veseli, da je delo obrodilo sadove".

Miha je več kot deset let plesal z Nadyio Bychkovo, njune poti pa so se razšle, zaradi Nadyine nosečnosti. Kljub poslovnem razhodu pa privatno ostajata tesna prijatelja in ne izključujeta možnosti, da bosta v prihodnosti ponovno skupaj zaplesala.

Nadyija je na svoj Facebook zapisala: "Dragi moj najboljši prijatelj! Skupaj sva prehodila težko, a najlepšo pot. Ko sva prvič zaplesala skupaj, sem vedela, da nama lahko uspe nemogoče. Dosegla sva veliko, več, v bistvu vse! V najlepšem objemu sva priplesala do samega vrha. Sedaj, ko se najine poti razhajata, ti iz vsega srca želim, da dosežeš vse cilje, ki si si jih postavil. Začni s tem drzavnim prvenstvom! Vem da veš, da bom vedno tvoja največja podpora! Hvala za 10 nepozabnih let. Srečno."

O planih za prihodnost pa nam je Miha razkril: "Želim si plesati, želim nastopati in želim se z Irino pomeriti tudi na tekmovanjih svetovnega merila."

Priporočamo