Milica prekinila koncert beatlov na terasi Nebotičnika

Milica prekinila koncert beatlov na terasi Nebotičnika (foto: Simon Pelko) Simon Pelko
5. 9. 2017

London, 30. Januar 1969. Legendarna skupina The Beatles na strehi hiše Apple Coprs odigra svoj zadnji koncert, ki ga po 42-tih minutah zaustavi policija. Ljubljana, 4. september, 48 let kasneje, terasa Nebotičnika. Koncert skupine The Backwards,ene najboljših svetovnih The Beatles cover skupin, prekine Milica.

Zgolj naključje? Niti ne. S koncertom na terasi so fantje iz skupine The Backwards namreč napovedali praznovanje 60. obletnice rojstva nepozabnih Beatlov, z njimi in presenečeno izbrano družbo novinarjev ter povabljenih, pa sta se pošalila Franci Kek in Sašo Đukić, režiserja in »milicista«iz komedije Milice 2, ki prihaja v kinematografe oktobra. 

Vse to pa napoveduje pravi koncertni spektakel z glasbo The Beatles in simfoničnim orkestrom, svetovno premiero Remember Yesterday - The Beatles story, 12. oktobra v Hali Tivoli. 

»Gre za vrhunsko glasbeno predstavo s simfoničnim orkestrom Royal Symphony Orchestra, ki obsega vsa tri ključna obdobja delovanja skupine. V šovu bo pričaran duh časa in prostora s posebnimi avdiovizualnimi efekti, kostumografija skupine bo identična originalni iz vseh njihovih obdobij, prav tako tudi sami inštrumenti in način igranja. Zgodba se bo pričela v že legendarnem klubu Cavern, kjer so Beatles pričeli s svojo angleško prisotnostjo in se od tam povzpeli v sam vrh svetovne glasbene scene vseh časov. Ko boste zaprli oči, boste slišali The Beatles, in ko jih boste odprli – boste tudi videli The Beatles!," je povedal Roman Fileš, predstavnik organizatorja, MH Concerts.

"The Backwards so neverjetni. Vajeni smo dobrih tribute skupin in imitatorjev, seveda. To, da dobro igrajo Beatle, ni presenečenje. A to, da sta "John" in "Paul" ne le videti kot prava, temveč tudi govorita kot prava in "Paul" igra bas kot levičar in... že to je bila predstava, v kateri smo uživali. In ki napoveduje privlačen koncert," meni o skupini The Backwards Jure Longyka, glasbeni poznavalec.

Fantje pa so navdušili tudi Mateja Špeharja, bivšega radijca in strokovnjaka za družabna omrežja, ki se je dogodka udeležil s sinom: "Tisto, kar nam ni uspelo uloviti v mladih letih, je bilo danes, v najboljši možni izvedbi slišati nad Ljubljano. Na Nebotičniku tokrat niso odmevale Bele Vrane, temveč duh kultnih The Beatles."

Kako je Milica "uletela" na teraso in prekinila koncert, si poglejte tukaj: