Moč ekipe in skrivnost uspeha Dunking Devils tudi na TEDxLjubljana!

Moč ekipe in skrivnost uspeha Dunking Devils tudi na TEDxLjubljana! (foto: TED) TED
9. 2. 2017

Kaj je tisto, ki postavi delovanje ekipe daleč nad sposobnosti posameznika? Kako iz skupine "mulcev", ki skačejo na trampolinu, nastane svetovno znana akrobatska ekipa? Odgovore na ta in druga vprašanja v svojem govoru na TEDxLjubljana poda Domen Rozman, idejni vodja skupine Dunking Devils, ki je med drugim ustvarjal predstave tudi za dubajskega princa.

Dunking Devils se danes lahko pohvalijo z več kot 1000 nastopi v 35 državah sveta in z več kot 75 milijoni ogledov viralnih videov. Posnetek govora, ki razkrije ozadje poti do njihovih uspehov, je sedaj na voljo tudi na spletu.

Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils, je v govoru na TEDxLjubljana delil ozadje uspeha svoje ekipe. V videu razkrije, kako ustvariti ekipe, ki dosegajo na videz nemogoče rezultate, kako graditi pripadnost med ljudmi in katere so štiri ključne stvari, ki bi jih moral vsak prenesti v svoj tim.

Začetki zgodbe segajo v leto 2004, ko je skupina takrat še srednješolcev začela zabijati na koš s pomočjo majhnega trampolina. Danes je akrobatska skupina Dunking Devils znana po vsem svetu, za sabo pa ima več kot 1000 nastopov v 35 državah sveta na kar petih kontinentih.

Rozman je kot producent akrobatskega šov programa z artisti kultnega Nitro Circusa ustvarjal predstave celo za dubajskega princa. Dunking Devils med svoje uspehe štejejo še snemanje več viralnih videov, ki jih je videlo že 75 milijonov ljudi po vsem svetu - slovenski javnosti sta najbrž najbolj poznana nedavni video z nogometaši Arsenala in akrobacije na vlaku, ki so jih posneli skupaj s Slovenskimi železnicami. V okviru Dunking Devils Akademije svoje izkušnje in znanje sedaj prenašajo na mlajše generacije; akrobacij se na Akademiji uči kar 60 mladih perspektivnih športnikov.

Vseh teh dosežkov in uspeha na mednarodni ravni pa ne bi bilo brez ekipnega duha, je prepričan Domen Rozman : "Imel sem čast zgodbo o uspehu naše ekipe podeliti na odru Cankarjevega doma. Z govorom želim spodbujati rast močnih ekip, ki se redno predajajo na videz nemogočim ciljem ... in znova in znova uspejo. Ne pozabite: v ekipi ni važno, kdo potisne, važno je, da vsi skupaj povlečemo do konca!"