Modre aktivne počitnice za mlade radovedneže med šolskimi počitnicami

Modre aktivne počitnice za mlade radovedneže med šolskimi počitnicami (foto: Profimedia) Profimedia
10. 6. 2022

Založbi Rokus Klett in Modrijan izobraževanje, vodilni založbi na slovenskem trgu šolskih gradiv, sta po 30 letih delovanja svoj program obogatili na malo drugačen način.

 Letos šolarjem poleg učnih gradiv ponujata nekoliko drugačno obliko izobraževanja in zabave! Da se namreč mladi radovedneži med šolskimi počitnicami ne bi dolgočasili in da bodo starši v službi brezskrbni, bodo za otroke organizirane Modre aktivne počitnice.

Izobraževalno središče Modra akademija za osebnostni in strokovni razvoj

Počitniško varstvo za otroke bosta založbi izvedli pod okriljem svojega izobraževalnega središča Modra akademija. Središče je namenjeno izobraževanju pedagoških delavcev, za katere so do sedaj pripravili več kot 150 izobraževanj, ki se jih je udeležilo skoraj 7 tisoč pedagoških delavcev, teme izobraževalnih srečanj pa so pokrivale tako področje t. i. mehkih veščin (komunikacijo, čustveno inteligenco, reševanje konfliktov, ustvarjalno razmišljanje itd.) kot tudi bolj specifične strokovne vsebine (delo z otroki s posebnimi potrebami, razvoj nadarjenih otrok, računalniško pismenost …).

Založbi ponujata tudi čedalje več izobraževalnih dogodkov za starše in učence ter dijake, Modre aktivne počitnice pa so namenili mlajšim otrokom, s čimer širijo svojo ponudbo na trgu.

Modre aktivne počitnice krepijo socialne veščine in kompetence otrok

V duhu svojega siceršnjega poslanstva, da na sodoben, prilagodljiv in učinkovit način pomagajo otrokom pridobiti znanje, s katerim postanejo samostojni, samozavestni in odgovorni pri oblikovanju boljšega sveta, so tudi Modre aktivne počitnice zasnovane tako, da bodo otroci ob zabavnem preživljanju časa tudi rastli in razvijali socialne veščine ter kompetence za prihodnost.

Pisan nabor zabavnih in aktivnih dejavnosti za otroke

Otroci, stari od 5 do 13 let, bodo dneve pod budnim očesom izkušenih mentorjev aktivno preživljali na OŠ Kašelj v Ljubljani. Enotedenska druženja bodo potekala v juniju in juliju. Šola se nahaja tik ob vzhodni ljubljanski obvoznici, kar bo gotovo razveselilo vse, ki se jim mudi v službo ali iz nje!

Topli poletni dnevi bodo zaznamovani z aktivnostmi, ki jih otroci v šoli redko spoznajo v tolikšni meri, kot bi morda želeli. Glasba jih bo popeljala skozi čas, medtem ko jim bodo pisane barve in platna ter novi plesni koraki omogočili nov način samoizražanja. Spoznali se bodo z osnovnimi tabornimi veščinami in preživetjem v naravi, na kuharskem tečaju pa se bodo preizkusili v pripravi jedi in poskušali nove okuse sveta. Ves teden bo začinjen še z ogledom konjušnice in kupom športnih aktivnosti, ki mulčkov zagotovo ne bodo pustile oditi z odvečno energijo.

Počitnice bodo tako minile, kot bi trenil, otroci pa bodo domov odšli z novimi znanji, spoznanji, prijateljstvi in veščinami ter polni sveže radovednosti.