Modrijanov ciklus pogovorov Kje je konec sveta

13. 1. 2015

Pisatelj in publicist Vladimir P. Štefanec bo danes, v torej, 13. januarja, ob 18.00 gost ciklusa pogovorov Kje je konec sveta? – Popotovanje po knjižnih svetovih z Bredo Biščak, ki ga pripravljajo v Modrijanovi knjigarni na Trubarjevi c. 27 v Ljubljani.

Katarina Marinčič (foto: Igor Modic)
66,3 m2

Vladimir P. Štefanec, čigar romani so bili v preteklosti trikrat nominirani za kresnika, je lani izdal dve književni deli, in sicer mladinski roman Sem punk čarovnica, Debela lezbijka in ne maram vampov pri Modrijanu ter roman 66,3 m2 pri Mladinski knjigi. Dvoje romanov o odraščanju, vsak s svojo generacijsko zgodbo razkriva razslojenost današnje slovenske družbe in nakaže, kako so si »celo bolj podobni nekateri ljudje iz istih generacij kot pa različni ljudje iz iste generacije«.

Z Bredo Biščak se bosta pogovarjala o literarnih podobah današnjih mladih generacij, o njihovem zorenju pa tudi o tem, kako se današnji čas in družba zrcalita v sodobni umetnosti.

Modrijanovi torki!

Naslednji torek, 20. januarja, ob 18.00, pa bo gostja ciklusa pogovorov Kje je konec sveta? pisateljica Katarina Marinčič, ki je pri založbi Modrijan izdala svoj četrti roman Po njihovih besedah (2014). Zakaj na novo napisati (avto)biografske zgodbe, kdaj laž preraste v literaturo, kaj nam razkrije opazovanje sveta in prisluškovanje tujim pogovorom – o vsem tem na pogovoru Brede Biščak in Katarine Marinčič o romanu, ki mu nominacija za kresnika najverjetneje ne uide.

Vabljeni!