Mojca Velikajne s svojo prvo kantavtorsko skladbo The One!

29. 1. 2016

Te dni se premierno predstavlja prvenec Mojce Velikajne »THE ONE«. To je njena prva kantavtorska skladba, ki je bila posneta decembra 2015, z začetkom novega leta – v januarju 2016 - pa pesem tudi premierno predstavlja.

Nežna balada z modernim country prizvokom je nastala v sodelovanju s prijateljem JANOM BARUCA (YAN BARAY), ki se je pod skladbo podpisal kot producent. Pri nastanku pesmi so sodelovali: JAN BARUCA (kitara, bas kitara, back vokal), RENE FURLAN (bobni), MARKO HRVATIN (kitara).

Pesem govori o ljubezni, strahu pred ljubeznijo. Ko ena stran upa, ljubi in ve, da bo vse prav, da se splača sprejeti izziv in slediti čustvom ter ljubiti; ter o drugi strani, ki se boji, si postavlja zid okrog sebe, da se zavaruje pred morda ponovnim razočaranjem v ljubezni, pa čeprav čuti enako kot druga oseba. Je neke vrste klic ljubezni, naj se ji zaupa in da še eno priložnost.

Za pesem »THE ONE« je v sodelovanju z JASMINO LOZAR posnela videospot.

Kdo je Mojca Velikajne?

Mojca Velikajne se je v srednji šoli učila igrati klavir, a se kasneje kot samouk naučila igrati tudi akustično kitaro. Zaradi velike ljubezni do glasbe, predvsem petja, je  leta 2009 začela obiskovati ure solo petja pri Jadranki Juras. Istega leta je začela peti v funk/soul glasbeni skupini TURN AROUND (Sandi Trojner – klaviature, Matic Mikola – saksofon, Davide Trovo – kitara, Grega Gregorič – bobni, Andrej Brešan – bas kitara), s katero  so nastopili na številnih glasbenih odrih po Sloveniji in Italiji.  Avgusta leta 2013 se je  kot pevka priključila glasbeni skupini MOJO HIŠNI BAND (Aleks Berdon – bas kitara, Aleš Valentinčič – kitara, Simon Kovačič – kitara, Peter Šavli – kitara, Gal Furlan – bobni), kjer poje še danes. V letu 2015 so izdali v samozaložbi albumski prvenec ESPERANTO BLUES, posneli videospot za pesem APRILSKE NOČI. Z njimi je nastopila in nastopa na številnih odrih, tako v akustični kot v električnih izvedbah.

Kot pevka je sodelovala  tudi na glasbenem tekmovanju PRVI GLAS PRIMORSKE, kjer je se je uvrstila med med deseterico najboljših ob spremljavi  Big Band Nova, ter večkrat nastopila z različnimi pihalnimi orkestri.

V začetku lanskega leta je skupaj s kitaristom KLEMNOM ČAMPA  v studiu Evolucija (SIMON JOVANOVIČ),posnela  priredbo pesmi WASTING ALL THESE TEARS pevke CASSADEE POPE, za katero je posnela tudi videospot, v katerem plešeta profesionalna plesalca HELENA CEJ in ROMAN USMANOV.

Mojca je vedno pripravljena glasbo deliti z drugimi glasbeniki, saj pravi, da je prav v sodelovanju in širjenju glasbe nek poseben čar. Zato je med drugim nastopila tudi z naslednjimi glasbenimi izvajalci:

  • Andrej Pirjevec
  • Keegan McInroe
  • Matic Kotnik
  • Matt Strasner
  • Martina Feri
  • Rudi Bučar
  • Yan Baray (Jan Baruca)