Za izbor najboljšega mladega kuharja sveta je odgovorna organizacija, ki med drugim oblikuje lestvico 50 najboljših restavracij na svetu (The World´s 50 best restaurants), kjer sta se do sedaj pojavili že dve slovenski imeni, in sicer Restavracija JB ter Hiša Franko. Prav tako pod njihovim okriljem poteka izbor najboljše kuharice na svetu (The World´s best female chef), kar je letos postala Slovenka Ana Roš.
Na tekmovanje S.Pellegrino Young Chef 2018, ki poteka že četrtič, se vsako leto prijavi ogromno število kuharjev, ki so stari do 30 let.
Letos se je tako na tekmovanje prijavilo več kot 5 tisoč mladih kuharjev s celega sveta. Prijavljeni so razdeljeni na 21 regij, v polfinale pa je izbranih po 10 posameznikov z vsake regije, ki se potegujejo za mesto v finalnem izboru, ki bo potekal v Milanu, junija prihodnje leto.
S kolinami med finaliste!
Mojmirjeva jed »Tradicija Kolin«, ki na moderen način priprave prikazuje potek celotnega dne ob zakolu prašiča in vseh običajev okoli Kolin je prepričala komisijo, da se je uvrstil v polfinalni izbor v regiji Vzhodne Evrope in tako postal eden izmed 210 najboljših mladih kuharjev na svetu.
Avtor knjige 44 odtenkov čaja ter nekdanji kapetan slovenske mladinske kuharske reprezentance je vajen velikih tekmovanj in se lahko pohvali z marsikaterim že pridobljenim priznanjem, pa vendar, naziv Najboljši mladi kuhar na svetu zanj še vedno ostaja velik izziv.
Po Mojmirjevih besedah: »Če se posameznik drži načela 'Bodi najboljši v tem kar počneš', je njegov trud slej ali prej povrnjen.«
Novo na Metroplay: ""Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del