Mojster rim Trkaj našel navdih za himno športnikov invalidov

Trkaj pripravlja himno športnikov invalidov. Na dogodku je tako dobil nov navdih. (foto: Pigac.si) Pigac.si
8. 9. 2019

Nedavne otvoritve odštevalnika do Paralimpijskih iger 2020 v Tokiu, ki se je odvijala minuli teden pred Lidlovo trgovino na Toplarniški ulici, se je poleg številnih športnikov in športnic invalidov udeležil tudi Trkaj. V tem letu namreč pripravlja himno športnikov invalidov – komad o njihovi neustavljivi motivaciji in moči ter dosežkih, s katerimi premikajo meje - tudi v glavah drugih ljudi.

Na dogodku, ki ga je organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite in njihovi partnerji, je Trkaj prisluhnil zgodbam športnikov invalidov in po dragocenem navdihu že na samem dogodku začel pripravljati besedilo himne.

Na dogodku ob postavitvi odštevalnika sta o svojih športnih izkušnjah in pripravah na Paralimpijske igre spregovorila uspešna športnika invalida - paraplavalec Darko Đurić in parakolesar Gregor Habe. Trkaj je prav v njunih besedah našel dober vir navdiha za pripravo himne športnikov invalidov, ki bo premierno predstavljena konec letošnjega leta. Kot je izpostavil, so srečanja in vpogled v delo ter razmišljanje športnikov invalidov ključna za njegov kreativni proces pri pripravi himne, saj želi, da bosta tako besedilo kot melodija pisana na kožo vsem športnicam in športnikom invalidom, obenem pa motivacija tudi za vse ostale.

Himno športnikov invalidov Trkaj pripravlja v obdobju pred paralimpijskimi igrami, ki bodo potekale prihodnje leto. Himno bosta partnerja projekta, ZŠIS-PK in Lidl Slovenija, uporabljala za različne aktivnosti, katerih cilj so promocija športa invalidov, še posebej med mladimi. Prav tako bo himna v pred-paralimpijskem času dvigovala motivacijo in zanimanje za spremljanje iger.