Moonlight Sky v klubu Zlati Zob z gostom Goranom Bojčevskim

14. 5. 2015

Kaj se zgodi, če fusion trio združiš s harmoniko v virtuozen kvartet? Odgovor na to ponujajo Moonlight Sky v novem videospotu za skladbo Microcosm s tretje plošče Changing Parameters v sodelovanju s priznanim harmonikašem Markom Hatlakom.

Hatlak je skladbi dodal svojo energijo in virtuoznost. Skladbo je napisal Miha Petric, pri aranžmaju pa sta sodelovala Janez Moder in Žiga Kožar, vsi trije stalni člani Moonlight Sky. V živo brez nasnemavanj so jo posneli v studiu Hobbit, pri Jerneju Kržiču. Videospot je režiral Žiga Stanovnik ob pomoči Tita Breclja.

V Zlatem Zobu pa bo z zasedbo Moonlight Sky nastopil tudi Goran Bojčevski, ki velja za vrhunskega klarinetista, hkrati pa pogosto poprime tudi za saksafon, kaval ter različne piščali. Od leta 2007 je član zasedbe Terrafolk, sodeloval pa je tudi z Vlatkom Stefanovskim. Je izvrsten improvizator, ki mu je blizu klasika.

Moonlight Sky je skupina, ki že nekaj let navdušuje z glasbo, zaznamovano z žanrsko raznolikostjo. Gre za mešanico različnih glasbenih okusov in slogov, fusion jazza, rocka, bluesa in ritmov glasbe sveta.

Glasba, ki jo igrajo, se ves čas spreminja, saj ne verjamejo v ponavljanje vzorcev, ampak v raziskovanje lastnega izraza. Odlikuje jo melodičnost skladb, povezanih v ritmično zapletene strukture, usklajenost članov zasedbe in tehnična dovršenost.

Žanrsko gledano črpajo iz rocka in jazza, zelo radi pa se poslužujejo tudi neparnih ritmov v maniri Vlatka Stefanovskega ali Triloka Gurtuja. Moonlight Sky je inovativna fuzija različnih glasbenih okusov in stilov, od rocka, jazza in bluesa do filmske glasbe; vse to pa je podano z veliko mero spoštovanja do glasbene zgodovine. Moonlight Sky se občasno dopolnijo z zanimivimi gosti različnih glasbenih profilov, kar osnovnemu zvoku da še dodaten čar in razsežnost.

Značke: Moonlight Sky

Priporočamo