Moški ravs! David Amaro premagal Challeta Saleta

Moški ravs! David Amaro premagal Challeta Saleta (foto: WOOP!) WOOP!
17. 2. 2020

Konec preteklega tedna je bil še kako adrenalističen, saj se je v ljubljanskem BTC-ju odprl eden najmodernejših karting centrov v Evropi. Woop! Prvi so ga preizkusili znani Slovenci, njihovo tekmo pa je z zabavnimi komentarji popestril voditelj otvoritvenega večera Uroš Bitenc.

Prvi so progo v električnih kartih preizkusili znani Slovenci, med katerimi tekmovalnosti ni manjkalo. "Komaj čakam, da se preizkusimo na progi. Premagati želim Challeta Saleta, to je moj cilj," je pred dirko povedal David Amaro, ki mu je na koncu to tudi uspelo. Priljubljeni tekmovalec šova Znan obraz ima svoj glas nam je po zmagoviti vožnji zaupal, da se je preselil nazaj v Slovenijo, saj je bil v Londonu, ki mu je dal širino izkušenj in znanja, le za določen čas.

Kaj pa ostali tekmovalci? V moški konkurenci je bil sicer najhitrejši Domen Jerančič, med ženskami pa Alenka Bikar. Gokarte in novo progo so preizkusili tudi Miki Vlahovič, Rene Mlekuž, Jure Košir, Klemen Bunderla, Domen Valič, Sanja Modrič in drugi.

"Proga je fenomenalna, elektrika šiba. Predlagam vsem, da pridejo po službi in izkorisitjo to kot antistres terapijo. Ženske pa samo še dodatno pokažemo, da lahko koga posekamo tudi v ovinku in smo res dobre voznice," je po koncu navdušeno povedala Pia Pustovrh, ki nam je zaupala, da se rada preizkusi v adrenalistični vožnji.

Nekaj manj kot 300 metrov dolga proga je obogatena s svetlobnimi efekti, ki pričarajo občutek še večje hitrosti. Posebnost je tudi večnivojska proga, s klančinami, ki se dvigujejo in spuščajo, ter omogočajo vožnjo v dveh nadstropjih. Poleg tega pa posebna integrirana platforma obiskovalca oz. zgolj gledalca popelje v osrčje same gokart akcije.

"Kljub temu, da se karting kot tak ni dosti spreminjal v zadnjih letih, smo v WOOP!-u prepričani, da bomo z moderno progo, najnovešo floto električnih vozil, bogatim programom in dodatno gostinsko ponudbo obiskovalcem približali tovrsten način zabave in jih navdušili nad varnim in adrenalinskim vijuganjem po stezi'' je povedal Miran Razoršek, direktor podjetja TPLJ."

Odločitev za karting je bila toliko lažja, ker smo ugotovili, da lahko projekt peljemo skupaj s Kartingom 360. Ko na eni strani združiš največje frajerje, ki delajo najboljše proge in našo ekipo, ki je postavila enega najboljših trampolin parkov v Evropi, sem prepričan, da nas čaka ena zelo zanimiva izkušnja in da bo tale mlajši bratec Woop! Karting presegel zgodbo Woop! Trampolin parka," je na otvoritvi še dodal Samo Habič, direktor podjetja TPLJ.