Muzikal Veronika Deseniška spet navdušil!

Muzikal Veronika Deseniška spet navdušil! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
23. 6. 2017

Muzikal Veronika Deseniška se je po lanskih uspehih na Starem gradu Celje in na velikem odru Cankarjevega doma ter pred letošnjimi poletnimi predstavami s šestimi ponovitvami predstavil dijakom v Slovenskem ljudskem gledališču v Celju.

Kar 2.227 gledalcev, ki so jim sicer večerne predstave na Starem gradu iz različnih razlogov težje dosegljive, je muzikal mesta ljubezni navdušil. V Slovenskem ljudskem gledališču Celje se je v petih dneh zvrstilo šest matinejskih predstav velike uspešnice lanskega poletja. Predstave, ki jih je

Hiša kulture Celje pripravila v sodelovanju z Društvom za glasbeno gledališče Slovenije, so bile namenjene predvsem dijakom celjskih srednjih šol, ki si med poletnimi počitnicami muzikala organizirano ne morejo ogledati. Ena izmed ponovitev pa je bila namenjena tudi občinstvu članov univerz za tretje življenjsko obdobje in dveh osnovnih šol.

Nastopi v celjskem gledališču so za ustvarjalce pomenili tudi osvežitev spomina na melodije, besedila in koreografije, ki so jih nazadnje izvedli novembra v Cankarjevem domu. 17. junija, so se v letnem gledališču Studenec začele poletne predstave na prostem, ki bodo svoj vrhunec dosegle z nizom izvedb na Starem gradu Celje med koncem junija in sredino julija. Poletna 'premiera' na Starem gradu Celje bo 30. junija zvečer.

A.K.