Na 1. Skazinem dobrodelnem teku s 420 otroki zbrali 5100 evrov

Pisano in veselo je bilo na 1. Skazinem dobrodelnem teku, na katerem je sodelovalo kar 420 otrok (foto: Katja Kodba) Katja Kodba
9. 10. 2016

Klovnesa, ki je delila čarobni prašek, več kot 400 otrok v pisanih majicah in s pisanimi baloni v rokah, omamni vonj cesarskega praženca in vroče čokolade, vzkliki veselja in radosti – vse to je zaznamovalo enkratno vzdušje ob Velenjskem jezeru, kjer je danes dopoldne potekal 1. Skazin dobrodelni tek Otrok otroku.

Direktorica Skaze Tanja Skaza je bila vesela množične udeležbe otrok iz vse Slovenije.
Z roko v roki do cilja - na Skazinem teku ni štela hitrost, ampak solidarnost.
V najboljši družbi - direktorica Skaze Tanja Skaza, obkrožena z otroki
Podjetje Skaza je Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velesnje doniralo 5100 evrov
K čarobnem vzdušju ob Velenjskem jezeru je pripomogel tudi čarobni prašek, ki ga je delila klovnesa.

Želja pomagati nekomu, ki potrebuje pomoč, je v Velenje privabila kar 420 otrok iz vse Slovenije. Tekli so v parih in spodbujali drug drugega na poti do cilja. Z vsakim parom, ki je prečkal ciljno črto, se je osnovna donacija podjetja Skaza v višini 3000 evrov povečala za dodatnih deset evrov. Tako je podjetje podarilo Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje 5100 evrov.

Direktorica podjetja Skaza Tanja Skaza je bila ganjena: »Vesela sem, da se je toliko otrok udeležilo našega prvega dobrodelnega teka, ki bo postal tradicionalen. Z njim smo vsakemu posebej želeli pokazati, da lahko ob pomoči pravega prijatelja vedno premagajo vse ovire tega sveta. Otroci so z množično udeležbo pokazali, da imajo veliko srce in da je v njih upanje na boljši, lepši jutri za prav vsakega izmed nas.«

Otroci v modrih, zelenih, rumenih, vijoličastih in rožnatih majicah, kakršni so tudi lončki, ki jih delajo v Skazi, so travnik ob Velenjskem jezeru naredili pisan. Vsi skupaj so z navdušenjem in veliko vnemo pretekli 330 ali 2000 metrov dolgo progo, vsak je za svojo solidarnost in dobrodelnost dobil medaljo. Marsikdo jo je dobil prvič. »Všeč mi je, da ni bil pomemben čas, ampak le to, da smo pretekli progo. Dobil sem tudi medaljo. To je moja prva,« je navdušeno hitel pripovedovati sedemletni Patrik Shanti R. Škrabar in ponosno kazal medaljo.

Tanja Skaza ob zaključku živahnega dogajanja ob Velenjskem jezeru ni mogla skrivati ganjenosti: »Hvala vam, otroci, in hvala tudi staršem, ki ste naš projekt prepoznali kot priložnost, da lahko vsi skupaj naredimo nekaj dobrega. S tem ste svojim otrokom dali dragocen nauk: da lahko tudi oni po svojih najboljših močeh pomagajo svojim vrstnikom.«

Podjetje Skaza, ki je že skoraj 40 let tesno povezano z lokalnim okoljem, je vnovič dokazalo, da na vsakem koraku stremi k družbeno odgovornemu in okolju prijaznemu delovanju – ker jim ni vseeno za okolje in ljudi, ki tukaj živijo. Finančno in drugače podpirajo številne projekte in dogodke v lokalnem okolju, tudi dobrodelne. Pomagajo predvsem otrokom, ki jim starši ne morejo v polni meri pomagati pri doseganju ciljev. Veliko vlagajo v šport, izobraževanje in kulturo ter s tem širši skupnosti že vrsto let pomagajo k bolj razgibanemu življenjskemu slogu in kakovostnemu življenju.

Podjetje Skaza je že 39 let del razvoja Šaleške doline in zaposluje več kot 310 ljudi. Spada v skupino 100 najbolj navdušujočih podjetij v Evropi in je prejelo več nagrad, med drugim priznanje Zlata gazela 2014, Managerkam prijazno podjetje, direktorica Tanja Skaza pa je postala Mlada managerka 2014 in Evropska naj managerka 2014. Podjetje je razvojno usmerjeno in je pod imenom znanih multinacionalk, s katerimi sodeluje, prisotno v več kot 5 milijonih domov po vsem svetu. V zadnjih petih letih so začeli izdelovati tudi izdelke z lastnima blagovnima znamkama, kuhinjski kompostnik za biološke odpadke Organko in linijo kuhinjskih dizajnerskih izdelkov C! Cuisine, s čimer so vnesli pridih sodobnega življenjskega sloga še v 1,3 milijona domov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri