Na 4. Triglav teku 2000 tekačev teklo za dober namen

14. 9. 2015

Na edinstveno traso po notranjosti parka Brdo se je na drugo septembrsko soboto podalo rekordno število tekačev vseh generacij: za dober namen je kar 2000 tekačev uspešno premagalo razdalje – najmlajši 300, najbolj pripravljeni pa kar 21 tisoč metrov. Tekli so tudi slovenski športniki.

Obetavni športniki v sestavi atleta Naceta Pleška in Matije Muharja ter plavalca Vita Vodenika so poslovni štafetni tek premagali v času 48:30. Smučarska tekačica Vesna Fabjan je pretekla 10 kilometrsko preizkušnjo, skakalec Jurij Tepeš pa 21 kilometrsko.

Ob progi se je zbrala množica navijačev, med njimi tudi biatlonska reprezentanca z Jakovom Fakom in Tejo Gregorin na čelu, naš najboljši deskar na snegu Žan Košir in smučarski skakalec Peter Prevc.

»Za spremembo je lepo biti v vlogi, ki jo skozi celotno sezono najbolje obvladajo naši zvesti spremljevalci – v vlogi glasnega navijača,« sta si bila enotna lanskoletna dobitnika olimpijskih kolajn Prevc in Košir. Slednji je še dodal: »Triglav tek popestri prvi jesenski mesec. Narava je prečudovita, družba še boljša, namen, biti dobrodelen in hkrati športno aktiven, pa neprecenljiv. Veseli me, da družine skupaj premagujejo kilometre in se spodbujajo, uživajo na svežem zraku in so aktivne. Naj tako ostane skozi vse leto«.

Aktivno dobrodelni

Koširjevemu mnenju se je pridružil tudi član uprave Zavarovalnice Triglav Tadej Čoroli, ki je ob predaji donacije štirim slovenskim porodnišnicam povedal: »Kot rekreativnemu tekaču mi je v veselje, da lahko v okviru tovrstnih prireditev združimo športno aktivnost z dobrodelnostjo. V Zavarovalnici Triglav se vseskozi trudimo s svojimi dejanji pozitivno vplivati na družbo. Danes smo tako v edinstvenem okolju znova povezali generacije ter na poseben način poskrbeli za novorojenčke in njihove mame. Družbena odgovornost zavarovalnice je vtkana v naše poslovne korake ter predstavlja eno naših ključnih vrednot in strateških usmeritev.«

Predstavniki kranjske, novomeške, murskosoboške in slovenjgraške porodnišnice so (s)prejeli donacijo v skupni vrednosti 10.000 EUR.

Silvestra Kašnik Čas, namestnica predstojnice Oddelka za ginekologijo in porodništvo Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, je ob tem povedala: »Dobrodelnost, ki jo živi Zavarovalnica Triglav, nas v teh dneh še posebno veseli. Zavedamo se, da v skrbi za paciente nismo sami in s prejeto donacijo bomo kupili diagnostične aparature na Oddelku za ginekologijo in porodništvo. Zdravstveni nadzor bo tako prijaznejši do pacientk in tudi do zaposlenih, saj bo oskrba hitrejša in natančnejša, osebje pa bo pridobljeni čas lahko namenilo pacientkam«.

Najboljši so bili...

  • Na 10 kilometrov sta bila med ženskami Einfalt Lea s časom 37:38 in Vigen Hattestadt Ola med moškimi z rezultatom 33:59.
  • Na 21 kilometrov sta bila najboljša Juhart Katja (čas 1:25:56) in Švab Boštjan (čas 1:16:14).

Zavarovalnica Triglav je zmagovalcema v ženski in moški kategoriji na 10 kilometrov podarila desetletno življenjsko zavarovanje v višini 50.000 EUR, zmagovalcema na najdaljši progi pa desetletno življenjsko zavarovanje v višini 100.000 EUR.

  • Na družinskem teku se je zmage veselila družina Bertoncelj, na poslovnem teku trojk pa ekipa Meridian-Fit (v postavi Miha Koprivec, Jernej Jarc, Matevž Vidmar).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri