Na britih zmagoslavje za pop rock skupino The 1975

Na britih zmagoslavje za pop rock skupino The 1975 (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
21. 2. 2019

Pozornost na vsakoletni podelitvi britanskih glasbenih nagrad brit, ki je bila v sredo v Londonu, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP odnesla pop rock skupina The 1975. Dobila je nagradi za najboljši britanski album in najboljšo britansko skupino. Za izjemen prispevek h glasbi je bila nagrajena Pink.

Pop rock skupina iz Manchestra je kipec za najboljši britanski album prejela za lani izdani tretji studijski album A Brief Inquiry Into Online Relationships. Plošča se je zavihtela na prvo mesto v Veliki Britaniji in četrto mesto v ZDA.

Odnesla ga je še štirim nominirancem: Anne-Marie za Speak Your Mind, Florence + The Machine za High As Hope, Georgeu Ezri za Staying At Tamara's in Jorji Smith za Lost & Found.

Štiričlanska zasedba je prejela tudi brita za najboljšo britansko skupino, se pri tem v zahvalnem govoru zavzela proti mizoginiji, nato pa na 39. podelitvi nagrad, ki slavi najboljše britanske glasbenike preteklega leta, izvedla skladbo Sincerity Is Scary pred več tisoč poslušalci londonske Arene O2.

Kot najboljša solo glasbenica je nagrado dobila 21-letna soul pevka Jorja Smith, v moški kategoriji pa folk rock pevec in kitarist George Ezra. Za najboljši britanski singl sta nagrado prejela Calvin Harris in Dua Lipa za skladbo One Kiss.

Slovesnost je sklenila ameriška pevka Pink, ena najbolj prodajanih glasbenic na svetu, ki je izvedla venček svojih skladb ob prejemu brita za izjemen prispevek h glasbi, s čimer so nagradili njeno 20-letno kariero, še poroča AFP.

brit

Priporočamo