Na Evroviziji 2020 bo 41 držav, kdo bo zastopal Slovenijo, lahko le ugibamo

15. 11. 2019
Deli
Na Evroviziji 2020 bo 41 držav, kdo bo zastopal Slovenijo, lahko le ugibamo (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)
Aleksandra Saša Prelesnik

Če smo letošnje leto v tel Avivu stiskali pesti za Zalo in Gašperja, ki sta nam pripela tako zelo zaželeno finale, je za prihodnje leto še vse odprto. Čeprav je nacionalna televizija že zagnala evrovizijsko izbiranje, sicer preko spletnega izbora Ema Freš, pa imajo še nekaj dni znani glasbeniki čas, da se prijavijo na Emo 2020, ki bo februarja.

Če se bo na Emi 2020 predstavilo predvidoma deset skladb, pa bomo v na Nizozemskem slišali 41 različnih skladb. V Rotterdamu se bo namreč na 65. Izboru za Pesem Evrovizije skupaj predstavilo 41 držav, in sicer se bodo za novo evrovizijsko zmago borile naslednje sodelujoče države: Albanija, Armenija, Avstralija, Avstrija, Belorusija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Gruzija, Grčija, Hrvaška, Islandija, Izrael, Irska, Italija, Latvija, Litva, Malta, Moldavija, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Rusija, San Marino, Severna Makedonija, Slovenija, Srbija, Španija, Švedska, Švica, Ukrajina in Velika Britanija.

Izmed sodelujočih držav bomo znova slišali predstavnika Bolgarije in Ukrajine, ne bomo pa slišali predstavnika Črne gore in Madžarske, saj so se odločili, da tokrat ne bodo sodelovali na Pesmi Evrovizije, ki bo 12., 14. in 16. maja v Rotterdamu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4️⃣1️⃣ countries will #OpenUp in Rotterdam!🇳🇱🙌 . More on who's joining with the link in our bio☝️ . #ESC2020 #Eurovision

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave