Na festivalu Exit letos kar šest slovenskih izvajalcev!

6. 7. 2016
Deli

Ob bok zvezdnikom kot so The Prodigy, Bastille, David Guetta, Ellie Goulding, Wizz Khalifa, The Vaccines, George Clinton, Stormzy, Tinariwen in številni drugi, se bodo letos postavili še Gramatik, Borghesia, Werefox, Koala Voice, Estwind in Tim Urbanya.

Jutri se bo v Novem Sadu v Srbiji začel festival Exit!

Po 16 letih obstoja festivala, ga je obiskalo že več kot 2,5 milijona ljudi iz 60 držav po svetu. Po besedah organizatorjev se bo letošnja izdaja zapisala v zgodovino. Dušan Kovačevič, direktorja festivala, je poudaril, da je organizatorjem letos ob številnih znanih imenih svetovne glasbene scene uspelo na festival pripeljati tudi najboljši zvočni sistem v Evropi, ki ga bodo postavili na glavni oder. Oči pa bodo uprte tudi v Davida Guetto, ki letos prvič ne bo nastopil v Dance Areni, ampak na glavnem odru, saj je to edini način, da lahko ponovi spektakularen nastop, ki ga je priredil v Parizu na otvoritvi evropskega prvenstva v nogometu.

Med nastopajočimi, ki se bodo zvrstili na več kot 15 različnih odrih po trdnjavi, bo tudi Gramatik, producent, ki je z albumom The Age of Reason poskrbel za pravo zvočno revolucijo, tokrat pa bo v ospredje postavil EP album Epigram, izdal letos marca. V petek, 8. julija, bo na odru Fusion nastopila skupina Borghesia, dan kasneje, v soboto 9. julija, pridejo na svoj račun na odru Future Shock predstavniki mlade aktivne glasbene scene Koala Voice, medtem ko si v nedeljo na odru Fusion obetamo nastop Prekmurskih rokerjev Werefox. Na odru AS FM bo nastopil didžej in voditelj oddaje RH 202 Tim Urbanya, metalci Estwind pa bodo zavzeli oder Explosive.

Obiskovalci se bodo letos ob odlični glasbi zabavali še v planetariju, dvigali adrenalin s spuščanjem po jeklenici (zip-line), za plesno atrakcijo bodo poskrbele Fluid Girls, ki pridejo naravnost iz Ibize, ter akrobati Area 51.

Dogajanje pa bomo v Sloveniji spremljali v živo tudi zaradi radia Val 202. Ta bo letos kot medijski sponzor festivala pokrival dogajanje vse dni s prispevki, reportažami, intervjuji in prenosi koncertov, spletnimi zgodbami ter utrinki na družabnih omrežjih.

Nora Exit Avantura, ki jo je pred kratkim v pregledu svetovnega dogajanja omenil tudi New York Times, pa se nadaljuje 14. julija v Budvi. Tam se bo zgodil festival Sea Dance, kjer so med nastopajočimi tudi Skrillex, Hurts in Lost Frequences.